Αληθινή ιστορία: Όλοι πίστευαν πως είχε “χαθεί” στη φωτιά – Μητέρα ξαναβρήκε την κόρη της 6 χρόνια μετά σε ένα

Αληθινή ιστορία: Όλοι πίστευαν πως είχε “χαθεί” στη φωτιά – Μητέρα ξαναβρήκε την κόρη της 6 χρόνια μετά σε ένα

Μία μητέρα αναγνώρισε την κόρη της που θεωρούσε νεκρή για έξι χρόνια, σε ένα παιδικό πάρτι, παρόλο που την “έχασε” νεογέννητη.

H Luz Cuevas είχε πάει στο πάρτι του παιδιού μιας γνωστής της το 2004. Όταν είδε ένα κοριτσάκι με μακριά σγουρά μαλλιά και λακάκια, της φάνηκε σαν από κάπου να το γνώριζε.

Της θύμιζε πολύ τις δύο της κόρες.

Όσο περισσότερο την παρατηρούσε, τόσο πιο πολύ σιγουρευόταν. Ήταν η κόρη της που είχε «πεθάνει» πριν από έξι χρόνια στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους.

Η μητέρα δήλωσε ότι πάντα ήλπιζε πως η κόρη της μπορεί και να ζούσε. Πλησίασε το κορίτσι που είχε πλέον το όνομα Aaliya και με το πρόσχημα ότι είχε κολλήσει μια τσίχλα στα μαλλιά της, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει. Κατάφερε έτσι να αποσπάσει μερικές τρίχες και να τις στείλει για τεστ DNA.

Όπως δήλωσε αργότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποίησε το τέχνασμα αυτό – που είχε δει σε αστυνομικές σειρές – για να αποδείξει αυτό που της έλεγε το ένστικτό της: ότι το κορίτσι αυτό ήταν η δική της κόρη.

Το χρονικό

Το 1997 η κόρη της Luz, Delimar Vera, ήταν μόλις 10 ημερών και κοιμόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού τους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όταν ξέσπασε φωτιά.

Η Luz έτρεξε αμέσως να σώσει το μωρό, αλλά μέσα στους καπνούς μπόρεσε μόνο να δει μια άδεια κούνια και ένα παράθυρο ανοιχτό. Ο καπνός την έπνιγε και η φωτιά της έκαιγε το πρόσωπο, αλλά εκείνη είχε μείνει αποσβολωμένη να κοιτάει την κούνια μέχρι που τελικά αναγκάστηκε να βγει έξω.

Το πτώμα του μωρού δε βρέθηκε ποτέ και η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξαϋλώθηκε λόγω της φωτιάς και για τον λόγο αυτό δεν βρέθηκαν καθόλου ίχνη. Χρόνια αργότερα η μητέρα είπε ότι δεν πίστεψε ποτέ την αστυνομία.

Το μόνο που θυμάται ήταν πως ούρλιαζε στους πυροσβέστες και τους εκλιπαρούσε να βρουν το μωρό της, που είχε απαχθεί, αλλά εκείνοι δεν της έδιναν σημασία. Πίστευαν ότι ήταν εκτός εαυτού λόγω του θανάτου του μωρού.

Το τεστ DNA που έγινε στο κοριτσάκι από το πάρτι, έξι χρόνια αργότερα, απέδειξε ότι το ένστικτο της μητέρας ήταν αλάνθαστο. Το κοριτσάκι, που πλέον λεγόταν Aaliyah, ήταν η Delimar Vera.

Είχε απαχθεί εκείνο το βράδυ από τη γυναίκα του ξαδέρφου της Luz, η οποία φεύγοντας έβαλε φωτιά στο σπίτι για να καλύψει τα ίχνη της.

Η γυναίκα που απήγαγε τη μικρούλα ήταν σύντροφος του εξαδέλφου της μητέρας

Η Carolyn, αφού απήγαγε το μωρό, έφυγε το ίδιο βράδυ για το Νιου Τζέρσεϊ, όπου και εγκαταστάθηκε προσποιούμενη πως το μωρό ήταν δικό της.

Κατηγορήθηκε για απαγωγή, εμπρησμό, επίθεση, παρακώλυση της δικαιοσύνης και πολλά ακόμη. Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Η επανένωση με την κόρη της

Το 2004 η Aaliyah επέστρεψε στο πατρικό της, από το οποίο δεν είχε μνήμες λόγω του ότι όταν απήχθη ήταν ακόμα βρέφος. Η βιολογική της μητέρα δεν ξαναχρησιμοποίησε ποτέ το όνομα Aaliyah. Το Delimar ήταν το πραγματικό της όνομα.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα σπίτι μου», δήλωσε το παιδί στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του. Όταν τη ρώτησαν πώς αισθάνεται απάντησε με ένα σκέτο «Χαρούμενη».

Σχετικές δημοσιεύσεις