«Είχα όγκο, προσκύνησα την Αγία Άννα, λιποθύμησα & ο καρκίvoς εξαφανίστηκε»: Το θαύμα που έσωσε τον Νίκο Κουρκούλη

«Είχα όγκο, προσκύνησα την Αγία Άννα, λιποθύμησα & ο καρκίvoς εξαφανίστηκε»: Το θαύμα που έσωσε τον Νίκο Κουρκούλη

Ο Νίκος Κουρκούλης προχώρησε σε εξομολόγηση στον ANT1 για την περιπέτεια υγείας του με τον καρκίνο και την βοήθεια της Αγίας Άννας.

Ο όγκος στο πάγκρεας και η επίσκεψη στο Άγιον Όρος

Το 2002, ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Έκανε συνεχώς επαναληπτικές εξετάσεις μήπως και επρόκειτο για ιατρικό λάθος αλλά μάταια. Τα αποτελέσματα δεν άλλαζαν.

Η μητέρα του τον καθησύχαζε πως όλα θα πάνε καλά. Την Σαρακοστιανή περίοδο, με την λήξη των εμφανίσεων του σε γνωστό νυχτερινό κέντρο, χαιρέτησε όλους τους συνεργάτες και φίλους του και τους χάρισε μικρά δωράκια.

Αυτό στάθηκε ως αφορμή πολλά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για σοβαρή ασθένεια για τον καλλιτέχνη και πως διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον τον παρότρυναν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Ο Νίκος Κουρκούλης δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη πειθώ καθώς ήταν ένα όνειρο του να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη.

Πριν αναχωρήσει για το Άγιον Όρος έκανε κάποιες επαναληπτικές εξετάσεις χωρίς όμως να παραλάβει τα αποτελέσματα καθώς θα έφευγε πριν βγουν. Πίστευε πως οι εξετάσεις δεν θα έδειχναν κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές και είχε αποφασίσει να πάει στην Αμερική ώστε να υποβληθεί σε χειρουργείο με έναν ειδικό παγκρεατολόγο.

Μπήκαν λοιπόν στο καραβάκι την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να τους μεταφέρει στην Δάφνη. Εκείνη την περίοδο έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε μία καρέκλα στο καραβάκι που δεν καθόταν κανένας. Οι φίλοι του του πρότειναν να κάτσει αυτός, και όπως και έγινε. Φυσικά όλοι οι ταξιδιώτες τον χαιρετούσαν και του ζητούσαν να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

Η συνάντηση με τον γιατρό

Δίπλα του καθόταν ένας κύριος γύρω στα 50 και τον ρωτά: «Είστε ο Κουρκούλης; Ξέρετε, εγώ δεν σας γνωρίζω γιατί είμαι από Αμερική, αλλά η κόρη μου σας ακούει και της αρέσουν τα τραγούδια σας.

Μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, για να της δώσω χαρά;» Πιάνοντας την κουβέντα, ο Νίκος Κουρκούλης συνειδητοποιεί πως ο κύριος αυτός ήταν το δεξί χέρι του γιατρού που θα τον χειρουργούσε εάν πήγαινε στην Αμερική. Αφού μιλήσαν λίγο αντάλλαξαν κάρτες για την μετέπειτα επικοινωνία τους.

Η Αγία Άννα

Ημέρα Μεγάλη Παρασκευή. Ένας γέροντας πιάνει τον τραγουδιστή και του λέει: «Έλα μαζί μου, τώρα που έφυγε ο πολύς ο κόσμος για να σε πάω να προσκυνήσεις την ζώνη της Αγίας Άννης».

Μόλις έφτασαν στην ζώνη, γονάτισε ο Νίκος για να προσκηνύσει και να προσευχηθεί… Ήταν γονατιστός περίπου 1-2 λεπτά, και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα.

Αυτό τον έκανε να λιποθυμήσει και να μείνει έτσι περίπου 20 λεπτά… Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι’ αυτό που ένιωσε. Έκλαιγε για καμία ώρα… Μετά πήγε στο δωμάτιο όπου ξάπλωσε και κοιμόταν σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο της ημέρας. Η επιστροφή στην πόλη του συνοδευόταν από ακόμα μία έκπληξη…

Η επόμενη μέρα

Την επόμενη ημέρα ο τραγουδιστής πήγε να παραλάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του. Έκπληκτοι οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως ο όγκος του είχε εξαφανιστεί. Ο καρκίνος αποτελούσε παρελθόν για τον τραγουδιστή.

Σχετικές δημοσιεύσεις