Αφού πέθανε ο άνδρας της είδε αυτή την φωτογραφία από το γάμο τους – Παρατήρησε αυτή τη λεπτομέρεια…

Αφού πέθανε ο άνδρας της είδε αυτή την φωτογραφία από το γάμο τους – Παρατήρησε αυτή τη λεπτομέρεια…

Μπορεί μετά από πολύ καιρό να ανακαλύψει κανείς μια σοκαριστική αλήθεια που να εξηγεί πολλά πράγματα που συνέβησαν. Αυτό έγινε και στην παρακάτω γυναίκα όταν είδε φωτογραφίες από τον γάμο της λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του σύζυγού της.

Το ίδιο συνέβη και σε αυτό το ζευγάρι όταν ξανακοίταξαν την φωτογραφία από την ημέρα του γάμου, και είδαν ότι από πίσω κρυβόταν κάποιος.

H Έμμα και ο Τζάστιν Κότιλαρντ από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν μόλις παντρευτεί. Το νιόπαντρο ζευγάρι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένο και ανυπομονούσε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι του μέλιτος. Δεν είχαν καμία ιδέα ότι αυτό το ταξίδι θα κατέληγε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης τους.

Ένα πρωί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Τζάστιν τρόμαξε φοβερά τη γυναίκα του. «Ξύπνησε ένα πρωί και άρχισε να μου ουρλιάζει να βγω από το δωμάτιό του,» θυμάται η Έμμα . Εκείνη ήταν επτά μηνών έγκυος εκείνη την εποχή και συγκλονίστηκε από την παράξενη συμπεριφορά του συζύγου της. Όταν ρώτησε τον Τζάστιν τι συνέβαινε, έλαβε μια πολύ τρομακτική απάντηση.

«Νόμιζε ότι ήμουν μια ξένη. Δεν θυμόταν ότι ήταν επτά μηνών έγκυος με το πρώτο μας μωρό», θυμάται η Έμμα .Το ζευγάρι έπρεπε να λήξει το μήνα του μέλιτος τους και να επιστρέψουν σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Τζάστιν πήγε για ένα τσεκ-απ για να μάθει τι συνέβαινε και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.

Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν συνταρακτικό: ο Τζάστιν είχε έναν πολύ επιθετικό και θανατηφόρο όγκο στον εγκέφαλο. Οι γιατροί του είπαν ότι θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή του για άλλα δύο χρόνια, αν έκανε χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Η διάγνωση άφησε το νεαρό ζευγάρι σε κατάσταση σοκ.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η Έμμα γέννησε την κόρη τους Μια πέντε εβδομάδες πρόωρα. Ευτυχώς ήταν απόλυτα υγιής. Αυτό συνέβη στις 17 Αυγούστου 2015, την ίδια μέρα που ο Τζάστιν άρχισε θεραπεία με ακτινοβολία. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να βλέπει την νεογέννητη κόρη του μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, μια άλλη μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου έδειξε ότι ο όγκος είχε μεγαλώσει και έκανε μετάσταση. Ήταν ο πιο επιθετικός όγκος που οι γιατροί είχαν δει σε μια δεκαετία. Τον Οκτώβριο του 2015 έμοιαζε ότι πλησίαζε το τέλος για τον Τζάστιν. Η Έμμα θυμάται τη συζήτηση με τον γιατρό του: «Μου έδωσε δύο εβδομάδες ζωής για να πάρω τον άντρα μου στο σπίτι πριν πεθάνει.»

Αλλά εκπληκτικά, ο Τζάστιν έζησε για άλλους επτά μήνες και ήταν σε θέση να γιορτάσει τα 30ά γενέθλιά του και τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς, όλοι αναγνώρισαν ότι οι μέρες του ήταν μετρημένες και τον μετέφεραν σε μια κλινική για να λάβει την κατάλληλη φροντίδα. Ωστόσο, ο Justin, αρνήθηκε να παραιτηθεί – ήταν αποφασισμένος να ζήσει και φάνηκε σαν να περιμένει κάτι. Η Έμμα ήξερε τι ήταν.

Ο Τζάστιν ήθελε να δει ξανά την κόρη του. Δεν είχε το δικαίωμα να τον επισκεφθεί για δύο ημέρες καθώς έπασχε από ανεμοβλογιά. Το προσωπικό της κλινικής αποφάσισε να μετριάσει τους κανόνες και επέτρεψε στον Justin να δει την Μια μια τελευταία φορά. Αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

«Πήγα πίσω στο δωμάτιό του, ξάπλωσα δίπλα του στο κρεβάτι και του είπα ότι η Μια ήταν στο καθ’ οδόν. Τότε ήταν που άφησε την τελευταία του πνοή. Πέθανε γνωρίζοντας ότι ήταν καλά,» θυμάται η Έμμα .

Από το θάνατο του συζύγου της το Μάιο του 2016, η Έμμα έχει βοηθήσει εθελοντικά άλλους ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο και τους συγγενείς τους. Συλλέγει δωρεές και εργάζεται για φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται με ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα συμπτώματα ενός όγκου στον εγκέφαλο είναι συχνά ανεπαίσθητα στην αρχή και μπορούν εύκολα να αγνοηθούν. Ένας από τους στόχους της Έμμα είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για να βοηθήσει τους πάσχοντες να εντοπίσουν νωρίτερα κάποιον όγκο, όταν υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα αντιμετώπισης και θεραπείας. Αναπολώντας το παρελθόν, η Έμμα μπορεί τώρα να δει ότι η συμπεριφορά του Τζάστιν είχε αλλάξει αισθητά πριν από το γάμο.

«Η συμπεριφορά του είχε αρχίσει να γίνεται λίγο ασταθής. Έφευγε και περπατούσε κύκλους μόνος του και μερικές φορές η ομιλία του ήταν ακατανόητη», θυμάται η Έμμα . Τότε υπέθετε ότι ήταν νευρικός για τον επερχόμενο γάμο, αλλά ακόμη και μερικοί επισκέπτες στο γάμο τους είχαν παρατηρήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του.

Τι είδε στην φωτογραφία;

Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο. Η Έμμα αργότερα παρατήρησε μια λεπτομέρεια στις φωτογραφίες του γάμου που ποτέ δεν είχε προσέξει νωρίτερα: «Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του γάμου τώρα, μπορεί να δει κανείς ότι η δεξιά πλευρά του προσώπου του είναι πεσμένη.»

Η Έμμα ελπίζει ότι η ιστορία τους θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια και να ζητήσουν ιατρική βοήθεια πριν να είναι πολύ αργά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι όγκοι του εγκεφάλου είναι θεραπεύσιμοι όταν διαγνωστούν αρκετά έγκαιρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις