Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχομαι να λέει το παιδί… η μαμά μου ο Μήτσος και ο μπαμπάς μου ο Γιώργος»

Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχομαι να λέει το παιδί… η μαμά μου ο Μήτσος και ο μπαμπάς μου ο Γιώργος»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» για το περιστατικό που σημειώθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο γνωστός ποινικολόγος μεταξύ άλλων δήλωσε στην κάμερα: «Ο συγκεκριμένος κύριος, πριν αναλάβω την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη, ήταν και είναι εκτός του κοινωνικού και επιστημονικού μου κύκλου. Εκείνος μου απηύθυνε τον λόγο, δε μπορεί ξαφνικά να έρχεται κάποιος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Πραγματικά αντέδρασα λέγοντάς του ότι είναι νομικά αμόρφωτος. Μου είπαν οι συνεργάτες μου ότι προέβαλε ως ένα από τα προσόντα του ότι έχει δώσει το πρώτο γκέι φιλί στον ελληνικό κινηματογράφο.

Εκείνη την εποχή που εξελίχθηκα κι εγώ ποιοτικά σαν άνθρωπος, υπήρχαν άλλες κοινωνικές συνθήκες. Από αυτές τις κοινωνικές συνθήκες συνεχίζω να συμμερίζομαι τις περισσότερες. Δηλαδή δεν θα μπορέσει κανένας να μου επιβάλει ότι επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά δύο ομόφυλοι και να λέει το παιδί μου η μητέρα μου η Καλλιόπη και ο μπαμπάς μου η Αρσινόη, και ούτε να υιοθετούν δύο άνδρες και να λέει το παιδί… η μαμά μου ο Μήτσος και ο μπαμπάς μου ο Γιώργος. Έχω μία διαφορετική προσέγγιση στα γεγονότα και είμαι κατά όλων αυτών. Αυτές είναι οι αρχές μου και επιτρέψτε μου να τις υπερασπίζομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τις ιδιαιτερότητες άλλων ανθρώπων».

Αλέξης Κούγιας: Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Στην κάμερα του Πρωινού απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, επισημαίνοντας πως δεν είχε καμία επικοινωνία με τον γνωστό ποινικολόγο γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις. «Έχω τόσα πολλά στο κεφάλι μου και δεν έχω κάνει επικοινωνία με κανέναν. Συνάδελφοι, με πήραν τηλέφωνο, λίγοι και καλοί, οι φίλοι μου. Φυσικά και θα τον ξαναχαιρετήσω. Πάντα χαιρετάω και αυτούς που με υβρίζουν και αυτούς που δεν είναι ευγενικοί μαζί μου για να τους σπάω τα νεύρα».

Δείτε το βίντεο: