Δες τι θα σου συμβεί εάν πας στο ATM και σηκώσεις μερικά χρήματα και αφήσεις την κάρτα στο σπίτι…

Δες τι θα σου συμβεί εάν πας στο ATM και σηκώσεις μερικά χρήματα και αφήσεις την κάρτα στο σπίτι…

Στις μέρες μας τα χρήματα φαίνονται να μην έχουν πραγματική αξία, απλά περνάνε από τα χέρια μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε από πού έρχονται ή πού πάνε. Ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ορίζουν την καθημερινότητα, μας κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους και καθορίζουν την θέση μας στην κοινωνία.

Μπορεί να είναι η καταστροφή μας, αλλά βασιζόμαστε σε αυτά.Όμως Μπορείτε να ζήσετε καλά χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα και πάνω απ’όλα να είστε ευτυχισμένοι. Βάλτε φρένο στα έξοδα σας και απολαύστε τον χρόνο σας – δωρεάν. Η ζωή σας θα αλλάξει εντελώς!

Πως θα το πετύχετε αυτό; Πολύ απλά δοκιμάστε για έναν μήνα να ΜΗΝ κουβαλάτε καθόλου την κάρτα σας μαζί σας. Πολλές φορές με την κάρτα δεν έχουμε αίσθηση των χρημάτων που ξοδεύουμε.

Επιπλέον την χρησιμοποιούμε και σε περιπτώσεις που τα χρήματα στο πορτοφόλι μας δεν μας φτάνουν να αγοράσουμε κάτι που ίσως και να μην χρειαζόμασταν ή να αγοράζαμε την πιο φθηνη έκδοσή του.

Έτσι μέσα σε έναν μήνα θα καταφέρετε ώστε να μην ελέγχουν τα χρήματα την ζωή σας:
Δείτε 4 Λόγους που ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε πλαστικό Χρήμα. Δώστε Βάση στον Τελευταίο!

1. Πληρώστε με μετρητά και όχι με κάρτα

Δοκιμάστε το εξής: πάτε στο ATM και τραβήξτε μερικά χρήματα. Κρατήστε τα στο πορτοφόλι σας και αφήστε τις κάρτες στο σπίτι για έναν μήνα. Συγκρίνετε τα έξοδα αυτού του μήνα με του προηγούμενου. Θα πάθετε πλάκα από την διαφορά. Είναι τόσο απλό να χρησιμοποιούμε κάρτα, που το κάνουμε αυτόματα.

Πλέον με τις ανέπαφες συναλλαγές η διαδικασία είναι τόσο γρήγορη που δεν καταλαβαίνουμε ότι ξοδεύουμε χρήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εκπλήξεις στο τέλος του μήνα!

Και μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα, τόσο πιο πολύ ωφελείτε την τράπεζα…

2. Σταματήστε την υπερκατανάλωση

Αν θέλετε να πάτε για ψώνια, ξεκινήστε ανοίγοντας την ντουλάπα σας και κοιτάζοντας τα ρούχα που ήδη έχετε. Όταν δείτε πόσα ρούχα έχετε, ίσως αλλάξετε γνώμη για τα ψώνια (και σώσετε τον λογαριασμό σας).

Υιοθετήστε την ίδια στρατηγική και στα ψώνια για τρόφιμα. Μην πάτε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, γιατί θα θέλετε να αγοράσετε τα πάντα. Κοιτάξτε το ψυγείο σας, κάντε λίστα και μείνετε σε αυτή.

3. Καθορίστε μέρες «με» και «χωρίς λεφτά»

Αντί να αρνείστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξοδέψετε χρήματα, κάντε κάτι διαφορετικό. Δεν θα πάτε για ψώνια αυτό το Σάββατο; Τι θα λέγατε για έναν περίπατο; Αν θέλετε να αποφύγετε την τηλεόραση και τις διαφημίσεις που σας βάζουν σε πειρασμό, γιατί να μην κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Αυτό θα μειώσει τα έξοδα σας και θα σας επιτρέψει να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή μόνοι σας.

4. Κάντε στον εαυτό σας μια σημαντική ερώτηση

Κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε κάτι ακριβό, ρωτήστε τον εαυτό σας αν το χρειάζεστε πραγματικά. Στην αρχή θα βρίσκετε δικαιολογίες για να το αγοράσετε. Με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να το κόψετε.

Σχετικές δημοσιεύσεις