Κατσαρίδες: Με μόλις 1,5 ευρώ θα τις εξαφανίσεις για μήνες από το σπίτι σου

Κατσαρίδες: Με μόλις 1,5 ευρώ θα τις εξαφανίσεις για μήνες από το σπίτι σου

Οι κατσαρίδες εμφανίζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο και πάντα ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για να τις… εξολοθρεύσουμε.

Σε περίπτωση που έχετε δει κατσαρίδες στο σπίτι σας και θέλετε να το αντιμετωπίσετε ριζικά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι το δόλωμα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη!

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδο, που με σωστή εφαρμογή μπορεί να εξαλείψει μια ολόκληρη αποικία από κατσαρίδες.

Η «συνταγή» που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες – Με 1,5 ευρώ
Τι θα χρειαστείτε:

Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια (νερού ή αναψυκτικού) ή από κονσέρβες (π.χ. τοματοπολτό ή μέλι)
Μαγειρική σόδα
Ζάχαρη άχνη
Νερό
Το κόστος: Η μαγειρική σόδα κοστίζει από λίγα λεπτά του ευρώ (π.χ. 0,25 ευρώ για ένα μικρό σακουλάκι) έως και λίγο πάνω από 1 ευρώ για 300 – 400 γραμμάρια (αρκετά για πολλά… δολώματα), ενώ ένα μέσο σακουλάκι ζάχαρης άχνης υπολογίζεται στα 0,50 με 0,60 ευρώ.

Η συνταγή:

Αναμιγνύουμε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης. Γεμίζουμε με το μείγμα τα καπάκια. Για κάθε δόλωμα γεμίζουμε και ένα καπάκι με νερό. Τοποθετούμε τα καπάκια με το δόλωμα και με το νερό σε δυσπρόσιτα σημεία (πίσω από το πλυντήριο, κάτω από το ψυγείο, στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, κοντά στο σιφόνι) και όπου έχουμε δει να κυκλοφορούν κατσαρίδες.

Πώς λειτουργεί το κόλπο
Η ζάχαρη είναι πολύ ελκυστική για τις κατσαρίδες. Όταν σπεύσουν για να… γευματίσουν, ωστόσο, θα καταναλώσουν και σόδα, η οποία δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση όταν φτάσει στο στομάχι της κατσαρίδας, με συνέπεια να τη σκοτώσει.

Αν η συγκεκριμένη κατσαρίδα φαγωθεί από άλλες -λόγω κανιβαλισμού- τότε θα πεθάνουν, αλυσιδωτά, όσες φάνε το δόλωμα με τη σόδα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει επιμονή, καθώς χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει.