Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 20 λεπτά
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα, η οποία να είναι διαφορετική από τις κλασικές συνταγές που έχετε πάρει από τη μητέρα ή τη γιαγιά σας; Τότε, δεν έχετε παρά να πραγματοποιήσετε, αυτή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 5 γραμμάρια βούτυρο, για τη φόρμα
– 2 αβγά, μέτρια
– 150 γραμμάρια γάλα
– 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
– 150 γραμμάρια mix τυριών, τριμμένα
– 100 γραμμάρια φέτα
– 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έξτρα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για τη φόρμα
– 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
– Πιπέρι
– 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι και έξτρα θυμάρι για το σερβίρισμα
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
– ωΒουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
– ωΧτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
– Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
– Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
– Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
– Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
– Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
– Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.