Οσπριάδα: Μια νηστίσιμη και εύκολη συνταγή με ανάμεικτα όσπρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Οσπριάδα: Μια νηστίσιμη και εύκολη συνταγή με ανάμεικτα όσπρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ελληνική και εύκολη συνταγή για υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με ανάμεικτα όσπρια! Μια χορτοφαγική επιλογή!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
200 γρ. οσπριάδα
1 ντομάτα
1 αγγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

2 παξιμάδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βράζουμε την οσπριάδα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Βάζουμε τη βρασμένη οσπριάδα σε ένα μπολ.
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και τα σπόρια του. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τη μουστάρδα μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με τα παξιμάδια.

πηγή : akispetretzikis.com