Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις σήμερα το κάπνισμα και σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν τα πνευμόνια σου

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις σήμερα το κάπνισμα και σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν τα πνευμόνια σου

Κόψιμο καπνίσματος – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλοί καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί στους ίδιους. Πώς μπορεί να ενεργήσει ο οργανισμός τους με τη διακοπή του καπνίσματος. Οι απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα υπάρχουν και βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικά:

Κόψιμο καπνίσματος – Χρήσιμες πληροφορίες: Τι θα συμβεί στο σώμα σας, αν βάλετε μαχαίρι στο τσιγάρο
Λιγότερο από 20 λεπτά: Ο καρδιακός σας ρυθμός θα αρχίσει ήδη να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Δύο ώρες χωρίς τσιγάρο: Ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση θα έχουν φτάσει σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα.

Δώδεκα ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο: Το μονοξείδιο του άνθρακα στο σώμα σας μειώνεται σε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα. Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας θα αυξηθούν σε κανονικά επίπεδα.

Σαράντα οκτώ ώρες χωρίς τσιγάρο: Οι νευρικές απολήξεις σας θα αρχίσουν να αυξάνονται εκ νέου. Η ικανότητά σας σε οσμή και γεύση θα ενισχυθεί.

Τρεις μέρες μετά το κάπνισμα: η νικοτίνη θα έχει φύγει εντελώς έξω από το σώμα σας.

Δύο έως τρεις εβδομάδες, χωρίς τσιγάρο: Θα είστε σε θέση να ασκήστε και να κάνετε σωματικές δραστηριότητες χωρίς να αισθάνεστε πολύ άβολα και δυσάρεστα.

Ένα έως εννέα μήνες, αφότου κόψετε το κάπνισμα: Με την εύρυθμη λειτουργία των πνευμόνων, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή σας θα συνεχίσουν να μειώνονται δραματικά.

Ένας χρόνος χωρίς τσιγάρο: Μετά από ένα χρόνο χωρίς κάπνισμα, ο κίνδυνος για καρδιακή νόσο μειώνεται κατά 50% σε σύγκριση με όταν ακόμη καπνίζατε!

Πέντε έως δεκαπέντε χρόνια, χωρίς τσιγάρο: Μετά από 5 έως 15 χρόνια μακριά από το κάπνισμα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι ο ίδιος με κάποιον που δεν καπνίζει καθόλου.