Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που θα θέλει όλη η γειτονιά!
Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίματος και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα. Η εγγυημένη κλασική συνταγή που λατρεύουν όλοι! Νόστιμη πίτα γρήγορα και οικονομικά, έτοιμη σε 10 λεπτά!
Υλικά:
1 ποτήρι λευκό κρασί
Συνταγή
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 χοιρινές μπριζόλες
Αλατι/ Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.
Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.
Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.
Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.
Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.