Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3-4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γλ. Κανέλα1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
Οδηγίες
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί
Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 cm και μεγέθους περίπου 40×20 εκ.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω κενό περίπου 1,5 εκ. για να το κολλήσουν
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρές κάθετες φέτες περίπου 2 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αρκετά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν. Τα κενά τα καλύπτουμε με τη γέμιση που έχει περισσέψει
Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα).
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό. πηγη ola-nistisima.gr
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΨΗΘΕΙ