Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού
Μια συνταγή για τυροπιτάκια που θα αγαπήσετε…
Όχι μόνο θα φτιάξετε τα τυροπιτάκια σας εύκολα και γρήγορα αλλά θα σας εντιπωσιάσει το πόσο πεντανόστιμα αφράτα [με ζύμη κουρού] είναι, που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κεσεδάκι [το πιο πάνω του γιαουρτιού] βούτυρο
2 αβγά
Αλάτι
Φαρίνα κόκκινη [όση πάρει]
Για τη γέμιση:
3 αυγά
2 φλ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα [φέτα και κίτρινα]
Μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι το βούτυρο τα αβγά και το αλάτι και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα και προσθέτουμε 1-2 κ.γ. γέμισης ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης μας.
Κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να μη χυθεί η γέμιση, αλείφουμε με αβγό και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Sintayes.gr