Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού με Κράνμπερι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
υτό το κέικ είναι τέλεια ισορροπημένο και ένα από τα αγαπημένα μας επιδόρπια.
Θα χρειαστείτε:
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
340 γρ. φρέσκα κράνμπερι
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Στο μπολ του μίξερ ρίξτε τα αβγά και την ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει κίτρινο και να έχει διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 3-5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο, την βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να έχει ομογενοποιηθεί.
Γυρίστε το αλεύρι με μία σπάτουλα ρίχνοντας τα κράνμπερι.
Βάλτε το μείγμα σε ένα σκεύος αφού το έχετε βουτυρώσει.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια και ότι περισσέψει βάλτε το στο ψυγείο.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
πηγή true.gr