3 υπέροχα Κέικ που αξίζει να δοκιμάσετε…
Κέικ μπανάνας με σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ
1 βιταμ
4 αυγά
3 μπανάνες
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1 γιαουρτάκι
1 πακέτο φαρινα
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βιταμ και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαουρτάκι, τις μπανάνες αφού πρώτα τις έχουμε πολτοποιήσει με το πιρούνι, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.
Παίρνουμε λίγο μείγμα από το κέικ σε ένα μπολ και βάζουμε το κακάο. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, στη μέση το σοκολατένιο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου στον αέρα.
ΥΠΈΡΟΧΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΤΟΥΜΠΑΝΟΚΕΙΚ
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα ελαιόλαδο,
2 μισή κουπες αλευρι ανακατεμένο μ ενα μπεικιν,
1 κούπα φαντα πορτοκαλάδα,
το ξύσμα από ενα πορτοκάλι ή λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Ρίχνουμε λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι, την φαντα, το ξύσμα και την βανίλια..
Ρίχνουμε στην λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο…απλά τα πράγματα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ! και τρούφα ένα φλιτζάνι του τσαγιού ή όσο θέλετε έβαλα ένα σακουλάκι!
ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σπορελαιο,
2 μισή κούπες αλεύρι,
το ξύσμα απο 1 λεμονι,
1 κούπα φαντά πορτοκαλάδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν. Λοιπόν αυτή τη φορά χτύπησα χωριά τα ασπράδια …έκανα μαρέγκα χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη, έριξα το λάδι και το αλεύρι με το μπεικιν.
Σταμάτησα το μίξερ και πήρα μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ανακάτεμα μέσα και τη μαρέγκα…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 175 – 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!!!
Πηγή: xryses-syntages.gr