Ρυζόγαλο: Κλασική και αγαπημένη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας

Ρυζόγαλο: Κλασική και αγαπημένη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας

Ρυζόγαλο: Είναι ένα γλυκό που όλοι έχουμε γευτεί σαν παιδιά από τις μανάδες μας ή τις γιαγιάδες μας. Είναι εύκολο στην εκτέλεση και γευστικότατο. Με αυτήν την συνταγή μπορείτε και εσείς πλέον να μάθετε πως να φτιάξετε το τέλειο ρυζόγαλο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
1 κιλό γάλα
200 γραμ ρύζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
κανέλα (προαιρετικό)
Ρυζόγαλο: Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε νερό ρίχνοντας λίγο αλάτι μέχρι το ρύζι να είναι μαλακό.
Προσθέστε γάλα και ζάχαρη ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να πήξει. Προσοχή μην σταματήσετε να ανακατεύετε γιατί το ρύζι θα κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας. Μην το αφήσετε να πήξει πολύ.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας κρεμά γιοτις αφού την έχετε διαλύσει σε γάλα. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού η ξύσμα πορτοκαλιού.
Προαιρετικά επιπλέον πριν το σερβίρισμα έχοντας αφήσει να κρυώσει το ρυζόγαλο στο μπολάκι. Μπορείτε να πασπαλίσετε ελαφρά με κανέλα.
Αυτό είναι όλο. Έτοιμο το μόνο που σας απομένει να κάνετε είναι να απολαύσετε το κόπο σας.