Ζήνα Κουτσελίνη: «Έζησα το θαύμα με την Παναγία μας, ήταν δίπλα μου, μού μίλησε στο αυτί. Είδα κατάματα τον θάνατο»

Ζήνα Κουτσελίνη: «Έζησα το θαύμα με την Παναγία μας, ήταν δίπλα μου, μού μίλησε στο αυτί. Είδα κατάματα τον θάνατο»

Σαν χθες, 30 Μαρτίου, εκοιμήθη πριν 11 χρόνια ο Γέροντας Κύριλλος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη, με κατάνυξη και φανερά συγκινημένη μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» το θαύμα που έζησε με την Παναγία Μας από το χαρισματικό Γέροντα Κύριλλο.

Ζήνα Κουτσελίνη: «Το θαύμα που έζησα»

«Λουσμένος στο φως ήρθε σε όνειρό μου και μού έφερε την Παναγιά κοντά μου… Ήταν 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, και είχα τρία παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο – την κόρη μου και δυο συμμαθήτριές της.

Κάποια στιγμή, μια κοπέλα χωρίς να δει πετάχτηκε στη λεωφόρο και αν έτρεχα λίγο παραπάνω θα έβρισκε ακριβώς στο πίσω κάθισμα εκεί όπου βρίσκονταν τα τρία παιδιά.Εκείνη την ώρα ένιωσα ότι σταμάτησε η ζωή μου.

Φρόντισα και βρήκα τον Ηγούμενο της Μονής Οδίου Δαυίδ Γέροντα Γαβριήλ για να εξομολογηθώ…”.


Η προσευχή αυτή, είναι αρχαία. Είναι αχειροποίητος! Εμφανίστηκε στον προθάλαμο της Μονής στο Κρέμλ της Εκκλησίας του Μιχαήλε Αρχιστράτιγε (Αρχιστράτηγου Μιχαήλ).

Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, ο άνθρωπος που θα διαβάσει αυτήν την προσευχή, από την ημέρα εκείνη, δεν θα τον αγγίζει ούτε διάβολος, ούτε κακός άνθρωπος και με κολακεία δεν θα προσβληθεί η καρδιά του. Καί αν πεθάνει, τότε και κόλαση η ψυχή του δεν θα πάρει.

Κύριε Θεέ, Βασιλεύ Μέγα, Άναρχε! Απόστειλον, Κύριε, τον Σον Αρχάγγελον Μιχαήλ, επί τον δούλον Σου (όνομα) ίνα ρύσης με από εχθρών ορατών και αοράτων. «Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δος ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω (όνομα). Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, των δαιμόνων μαχητά, πολέμησον τους εχθρούς τους πολεμούντας με, ποίησον αυτούς ώσπερ αμνούς και απόστρεψον αυτούς ως ο άνεμος την κόνιν.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Αρχιστράτηγε, Πρώτε των εξαπτερύγων Χερουβείμ και Σεραφείμ και πάντων των Αγίων, γενού μοι προστάτης και βοηθός εν ταίς θλίψεσι και ταίς στενοχωρίαις μου, εν τη ερήμω, εις τας οδούς, εις τους ποταμούς, και εν τη θαλάσση γενού μοι γαλήνιος λιμήν. Σώσον με, Αρχάγγελε Μιχαήλ, από των πονηριών του διαβόλου, όταν ακούσης με, τον αμαρτωλόν δούλον (όνομα), καλούντα το όνομά Σου το Άγιον. Γενού μοι βηθός ταχύς και επάκουσον της προσευχής μου.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Νίκα πάντας τους εναντίους μου τη δυνάμει του Τίμιου και Ζωοποιού Ουράνιου Σταυρού του Κυρίου, ευχαίς της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αγγέλων, των Αποστόλων, του Αγίου Προφήτου Ηλιού, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αγίου Ανδρεου του διά Χριστόν Σαλού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα και Ευσταθίου και πάντων Σου των Αγίων.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τον αμαρτωλόν δούλον Σου (όνομα), σώσον με από σεισμού, πλημμύρας και πυρός, από αοράτων εχθρών, από ανοήτου θανάτου, από παντός κακού και από πονηρών δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Αρχάγγελε Κυρίου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

Αμήν.

Σχετικές δημοσιεύσεις