Το δράμα της οικογένειας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στη Ρουμανία

Το δράμα της οικογένειας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στη Ρουμανία

Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Επτά φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους όταν το βαν στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό κοντά στην Τιμισοάρα, ενώ ταξίδευαν για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους σε ευρωπαϊκό αγώνα. Μαζί τους στο όχημα βρίσκονταν και άλλοι τρεις φίλοι, που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι σταθερή, αν και ένας εξ αυτών είναι πολυτραυματίας.

 

Το βάρος που «κουβαλούσε» ο Δημήτρης

Ανάμεσα στα επτά θύματα ήταν και ο Δημήτρης. Το όνομά του, όπως και των υπολοίπων, έγινε μέσα σε λίγες ώρες μια είδηση που πάγωσε τις γειτονιές, τις παρέες και τους ανθρώπους που τους γνώριζαν. Για τους δικούς του, όμως, η απώλεια αυτή δεν είναι απλώς άλλη μία τραγική είδηση. Είναι ένα χτύπημα που κουβαλά μια επιπλέον, ασήκωτη διάσταση: σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», στον ίδιο δρόμο είχε χάσει τη ζωή του και ο πατέρας του, όταν ο Δημήτρης ήταν 12 ετών.

Η πληροφορία αυτή μετατρέπει την ιστορία του σε ένα από τα πιο σπαρακτικά κομμάτια της τραγωδίας. Για την οικογένεια του Δημήτρη, ο πόνος δεν ξεκινά τώρα. Υπάρχει ήδη ένα τραύμα από το παρελθόν, μια απώλεια που σημάδεψε την παιδική του ηλικία και καθόρισε τη ζωή τους. Και τώρα, η μοίρα μοιάζει να επαναλαμβάνεται στο ίδιο γεωγραφικό σημείο, με τρόπο που κανείς δεν μπορεί εύκολα να διανοηθεί.

 

 

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει γιατί δεν αφορά μόνο το ίδιο το δυστύχημα, αλλά και το ψυχολογικό βάρος που αφήνει πίσω της. Οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να διαχειριστούν κάτι που δεν χωρά στον νου: ένα ταξίδι που ξεκίνησε ως μια εκδρομή για την ομάδα και κατέληξε σε απώλεια, πένθος και αναπάντητα «γιατί». Στην περίπτωση του Δημήτρη, το «γιατί» βαραίνει διπλά. Την ίδια στιγμή, οι διαδικασίες προχωρούν: ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των θυμάτων και αναμένονται τα απαραίτητα έγγραφα από τις ρουμανικές αρχές, ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των σορών. Η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις, ενώ οι οικογένειες περιμένουν να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποί τους για το τελευταίο αντίο.

Οι σοροί των επτά θυμάτων έχουν ταυτοποιηθεί, βυθίζοντας στο πένθος οικογένειες και φίλους. Πρόκειται για νεαρούς ανθρώπους, όλοι κάτω των 30 ετών, με όνειρα, σχέδια και μια κοινή αγάπη: την ομάδα τους. Τα ονόματά τους έχουν ήδη χαραχθεί στη μνήμη του κόσμου του ΠΑΟΚ, που τους αποχαιρετά ως «αδέρφια» και «αετόπουλα». Ο Βασίλης Πάλο, ο Χρήστος Ζέπος, ο Βασίλης Μολντοβάνοφ και ο Γιώργος Κεσσανίδης ήταν τέσσερις από τους επτά οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα.]

Σχετικά:  Πουλούσε ζαχαρωτά στον δρόμο για να Μπορέσει να ζήσει. Τότε τον Πλησιάζει ένας Άγνωστος και κάνει ΚΑΤΙ Μοναδικό..!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι είχε ξεκινήσει από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τελικό προορισμό τη Γαλλία. Η διαδρομή ήταν μεγάλη, αλλά για εκείνους αποτελούσε κομμάτι της εμπειρίας και της αφοσίωσης στην ομάδα. Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν το τελευταίο.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη Τούμπα, όπου φίλαθλοι αφήνουν λουλούδια, κεριά και κασκόλ στη μνήμη των επτά νεκρών. Στην μπουτίκ της ομάδας, φανέλες με τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν ως ελάχιστος φόρος τιμής, ενώ το κλίμα είναι βαρύ και σιωπηλό. Οι συγγενείς των θυμάτων βιώνουν ανείπωτο πόνο, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Δηλώσεις συλλυπητηρίων έχουν καταφθάσει από την πολιτική ηγεσία, τον αθλητικό κόσμο και φιλάθλους άλλων ομάδων, σε μια σπάνια στιγμή ενότητας. Η τραγωδία αυτή ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου και θυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή. Επτά νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν ένα ταξίδι γεμάτο ενθουσιασμό και πίστη στην ομάδα τους και δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή στις εξέδρες, στα συνθήματα και στις καρδιές όσων μοιράζονται το ίδιο πάθος.

«Ήταν μοντέλο του 2017, πριν γίνει υποχρεωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε

Δεν διέθετε σύστημα lane assist το βαν που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο στη Ρουμανία, όπου σκοτώθηκαν επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων από την Έδεσσα, Αντώνη Ξυλουργίδη.

 

Όπως ανέφερε, οι αρχικές μαρτυρίες τραυματία περί τεχνικής βλάβης στο συγκεκριμένο σύστημα δεν ευσταθούν, καθώς το όχημα ήταν κατασκευής του 2017, σε περίοδο που το lane assist δεν ήταν υποχρεωτικός εξοπλισμός για νέα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ξυλουργίδης σημείωσε ακόμη ότι τα οχήματα του στόλου της εταιρείας παραδίδονται προς ενοικίαση πλήρως ελεγμένα, τόσο μηχανικά όσο και ηλεκτρολογικά.

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν γνώριζε τον προορισμό των επιβατών, καθώς κατά τη μίσθωση ελέγχονται αποκλειστικά τα έγγραφα του οδηγού και η διάρκεια χρήσης του οχήματος.

Κύριος με Κ κεφαλαίο ο Ιβάν Σαββίδης με αυτό που αποφάσισε – Μόλις μαθεύτηκε η είδηση για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης θα καλύψει όλα τα έξοδα που αφορούν τους 7 αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ και ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, είναι συντετριμμένοι από την τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία που κόστισε τη ζωή 7 φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι ταξίδευαν στη Γαλλία για τον αγώνα του συνόλου του Ραζβάν Λουτσέσκου με τη Λιόν για την τελευταία αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Σχετικά:  Τpαγικό δυστύχημα με 16 μαθητές νεκpούς – Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Ο Ιβάν Σαββίδης, μάλιστα, αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα που αφορούν τα θύματα της τραγωδίας, ως μία ελάχιστη για τον ίδιο πράξη στήριξης.

Ιβάν Σαββίδης: «Θρηνώ μαζί με τις οικογένειες και τα εκατομμύρια συμπατριωτών μας»

Με λόγια βαθιάς οδύνης τοποθετήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Ρουμανία, όπου επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ ταξίδευαν για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους.

Σε δήλωσή του, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη συντριβή του για την άδικη απώλεια νέων ανθρώπων, τονίζοντας τον ισχυρό δεσμό που ενώνει την ομάδα με τον κόσμο της.

Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη

«Μία ανείπωτη τραγωδία χτύπησε σήμερα την πόρτα μας. Είμαι συντετριμμένος για την τόσο άδικη απώλεια νέων ανθρώπων, φιλάθλων της αγαπημένης μας ομάδας, που ταξίδευαν για να σταθούν δίπλα στον ΠΑΟΚ μας.

Θρηνώ μαζί με τις οικογένειες και τα εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους.

Αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του ΠΑΟΚ, είναι δικά μας παιδιά, είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας.

Kι εμείς κάνουμε τα πάντα για την οικογένειά μας και δεν αφήνουμε κανέναν μόνο.Η σκέψη μου είναι με τους δικούς τους ανθρώπους. Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά για όσους τραυματίστηκαν και δίνουν κρίσιμη μάχη αυτές τις ώρες.»

«Τα θυμάμαι όλα!» – Μόλις το αποκάλυψε τpαuματίας οπαδός του ΠΑΟΚ μέσα από το νοσοκομείο

«Είμαι μόνος μου σε ένα δωμάτιο, δεν ξέρω ρουμάνικα, δεν ξέρω καλά αγγλικά. Τυχαία άκουσα τις φωνές τους, καθώς περνούσα εγώ με το καροτσάκι για να κάνω μαγνητική τους άκουσα, ξέρω τουλάχιστον ότι είναι ζωντανοί»!

Στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας βρίσκονται οι τραυματίες από το πολύνεκρο τροχαίο με το βαν στο οποίο επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ, το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τις 13:00 της Τρίτης, σε πολυσύχναστο και επικίνδυνο οδικό άξονα της Ρουμανίας, λίγα χιλιόμετρα μετά την Καρασέβες. Κατά τη διάρκεια προσπέρασης, το όχημα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να χάσουν τη ζωή τους 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

Με τις εικόνες του δυστυχήματος χαραγμένες στο μυαλό του, ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ που βγήκε ζωντανός από τον εφιάλτη του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία μίλησε μέσα από το νοσοκομείο για τις στιγμές που άλλαξαν για πάντα τη ζωή του, σε μια τραγωδία με επτά νεκρούς.

Σχετικά:  ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Με λόγια βαριά και εμφανώς φορτισμένος, ένας από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που επέζησε από το φονικό τροχαίο στη Ρουμανία προσπάθησε να περιγράψει τις στιγμές μετά το δυστύχημα μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται, έχοντας πλήρη επίγνωση όσων συνέβησαν και βιώνοντας από κοντά το μέγεθος της τραγωδίας.

 

Όπως τονίζει στο MEGA, δεν έχασε ούτε στιγμή τις αισθήσεις του, θυμάται τα πάντα από τη μοιραία διαδρομή και τη σύγκρουση, ενώ ξεκαθαρίζει πως αυτή τη στιγμή δεν αναζητά απαντήσεις ή ευθύνες, καθώς το μόνο που τον απασχολεί είναι η απώλεια των φίλων του και το πένθος για τους ανθρώπους με τους οποίους ταξίδευε μαζί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ένας από τους διασωθέντες του τραγικού δυστυχήματος
“Δεν ξέρω, δεν οδηγούσα εγώ. Είμαι καλά, αφού μιλάμε. Δεν ξέρω πράγματα να σου πω σίγουρα για να έχεις μια απάντηση. Εγώ αυτή τη στιγμή θρηνώ τους φίλους μου. Σήμερα είναι πένθος. Δεν με ενδιαφέρει τι έχουν καταθέσει. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν καταθέσει.

Έγινε ένα σοβαρό δυστύχημα. Είμαστε τρεις επιζώντες. Εγώ και άλλοι δύο που είναι μέσα στο νοσοκομείο και επτά νεκροί. Είμαι μόνος μου σε ένα δωμάτιο, δεν ξέρω ρουμάνικα, δεν ξέρω καλά αγγλικά. Τυχαία άκουσα τις φωνές τους, καθώς περνούσα εγώ με το καροτσάκι για να κάνω μαγνητική, ξέρω τουλάχιστον ότι είναι ζωντανοί.

Είχαν μία σταθερή νύχτα όσον αφορά τα αποτελέσματα και που ρώτησα τους γιατρούς σήμερα για το πώς είναι οι φίλοι μου. Μου είπαν καλά λόγια. Πολύ πιθανό να φύγουμε και αύριο όλοι με αεροπλάνο.

Κάτι κατάγματα, κάτι σπασίματα έχω. Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε μια στιγμή. Δεν είμαι σίγουρος το πώς κόλλησε εκεί. Θα το έχετε δει το βίντεο. Υπήρχε χρόνος να πάει δεξιά και να μην γίνει τίποτα. Από την Έδεσσα νοικιάσαμε το βανάκι, ο οδηγός πήγε το πήρε από εκεί και μας “φόρτωσε” όλους από Θεσσαλονίκη.

Ήμασταν έξι άτομα από Ημαθία και οι υπόλοιποι είναι από άλλες περιοχές που βρεθήκαμε όλοι σε ένα κοινό σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού. Ήμασταν σαν αδέλφια, είμαστε πολύ φίλοι”.

Ο Βασίλης Μολντοβάνοφ, ο Βασίλης Πάλο, ο Χρήστος Ζέπος και ο Γιώργος Κεσανίδης ήταν τέσσερις από τους επτά οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που έφυγαν από τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα

Σχετικές δημοσιεύσεις