Τελευταια εκτακτη ενημερωση για τον 33 χρονο αγνοοουμενο γιατρο!

Κανένα ίχνος ζωής από τον 33χρονο γιατρό Αλέξη Τσικόπουλο, ο οποίος αγνοείται από τις 7 Δεκεμβρίου, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του στην Κρήτη να βρίσκονται σε εξέλιξη και την οικογένειά του να βιώνει 17 ημέρες αγωνίας.
Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και επικεντρώνονται στα Χανιά, όμως από τον 33χρονο δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής
Ο ειδικευόμενος γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του στη Θεσσαλονίκη. Του είπε ότι δεν ήταν καλά και του ζήτησε να κατέβει στην Κρήτη. Πριν καν προλάβει να φτάσει στο νησί, ο 33χρονος είχε ήδη εξαφανιστεί. Από τότε δεν έχει επικοινωνήσει ξανά με κανέναν.
Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στον Αποκόρωνα Χανίων, ακινητοποιημένο λόγω μηχανικής βλάβης. Όλα δείχνουν πως ο 33χρονος βγήκε από το όχημα και συνέχισε με τα πόδια.
Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και επικεντρώνονται στα Χανιά, όμως από τον 33χρονο δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής.
Στις έρευνες συμμετέχουν εκτός από την αστυνομία, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, καθώς και drone για εναέρια σάρωση πιθανών περιοχών που θα μπορούσε να είχε μεταβεί.
Η μητέρα του γιατρού, που βρίσκεται στην Κρήτη και συμμετέχει ενεργά στις έρευνες, ενώ η οικογένεια του απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει δει ή γνωρίζει κάτι για τον 33χρονο Αλέξη, να απευθυνθεί στην αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι για τον 33χρονο έχει εκδοθεί και σήμα στο silver alert-γραμμή ζωή 10-65.

Ένοχος Ο 54χρονος Που Έταζε Ότι Θα Βρει Τον 33χρονο Γιατρό
Ένοχος για απάτη κρίθηκε ο ψευτο-ερευνητής που έταζε ότι θα εντοπίσει τον 33χρονο γιατρό που εξαφανίστηκε στην Κρήτη. Ο ίδιος έχει εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις εξαφανίσεων, μπερδεύοντας και πάλι τις Αρχές. Την ίδια ώρα, ο πατέρας του αγνοούμενου, μιλώντας στο Star δηλώνει πως οι ελπίδες να βρεθεί ο γιος του σβήνουν.
Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού: Συνελήφθη ιδιωτικός ερευνητής για εξαπάτηση
Αυτός είναι ο άνθρωπος που «έπαιξε» με την αγωνία των συγγενών του αγνοούμενου Αλέξη. Έταζε λαγούς με πετραχήλια στην οικογένειά του με τρίχες και δορυφόρους. Kρίθηκε ένοχος για απάτη. Ζητούσε 5.000 ευρώ από τους γονείς του αγνοούμενου γιατρού. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.
Ένοχος ο ψευτο-ερευνητής που έταζε ότι θα εντοπίσει τον αγνοούμενο γιατρό
Πρόκειται για τον 54χρονο άνδρα με τα αρχικά Χ.Π., ο οποίος ζούσε μόνιμα στο εξωτερικό και παρουσιαζόταν, κυρίως στα Χανιά, ως «Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Ζυρίχη». Ανά διαστήματα έκανε χειρωνακτικές εργασίες, ενώ κανένας δεν ήξερε πώς επιβιώνει στο εξωτερικό.
«Ζητούσε 5.000 ευρώ που θα ήταν η προκαταβολή για την οργάνωση, μετά θα έπαιρνε και άλλα. Συν τα οδοιπορικά.
Μου είναι αδιάφορα όμως τα λεφτά που μας πήρε. Το κακό με αυτόν είναι ότι μας γέμισε φρούδες ελπίδες. Νομίζαμε ότι τον είχαμε βρει και μετά πέσαμε και πάλι από τα σύννεφα. Ζήτησε και πήρε ακόμα και τρίχες του Αλέξη μας», λέει ο πατέρας του 33χρονου αγνοούμενου στο Star.

«Όσο περνάνε οι μέρες, μας φεύγει η αισιοδοξία αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά δυστυχώς πεθαίνει και αυτή…».
Εξαφάνιση Κρήτη: Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του 33χρονου γιατρού
Ο ψευτο-ερευνητής είχε ασχοληθεί και με άλλες υποθέσεις, όπως την εξαφάνιση της 75χρονης στον Αλικιανό Χανίων, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2022.
Αυτός ο άνθρωπος έβαζε «τρικλοποδιές» στις Αρχές μπερδεύοντας τα στοιχεία των ερευνών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – Πού θα στραφούν οι έρευνες
Σε ακατοίκητα σημεία, όπως εκκλησίες και μάντρες, έστρεψε, το Σάββατο (17/1), τις έρευνές της η Ομάδα Εθελοντών ΟΦΚΑΘ για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού από το Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος αγνοείται τις τελευταίες 40 ημέρες.
Υπενθυμίζεται πως, σήμερα, νέα μαρτυρία έκανε λόγο πως ο γιατρός εθεάθη στο Ρέθυμνο, κοντά στην περιοχή της Επισκοπής και στις Βρύσσες Αποκορωνού, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των εθελοντών, οι οποίοι λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.
Η ΟΦΚΑΘ έψαξε σήμερα, κατά κύριο λόγο, σε ακατοίκητα σημεία όπου θα ήταν πιθανό ο 33χρονος γιατρός να αναζητήσει καταφύγιο, από το κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες, ωστόσο δεν εντοπίστηκε. Όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή, είναι πιθανόν οι έρευνες να στραφούν προς τα Χανιά και την περιοχή του Πλατανιά.
Ηράκλειο: Τι είπε ο πολίτης για τον αγνοούμενο γιατρό
Αυτό που αξίζει να τονιστεί, είναι ότι ένας πολίτης φέρεται να επικοινώνησε με τις Αρχές, υποστηρίζοντας πως πριν από περίπου πέντε ημέρες, είδε τον 33χρονο να κινείται σε περιοχή κοντά στο Ρέθυμνο.
Υπενθυμίζεται πως τα ίχνη του 33χρονου χάθηκαν στην περιοχή Φρέ Αποκορώνου στα Χανιά, στις 7 Δεκεμβρίου του 2025 και έκτοτε είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Μάλιστα πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ξεκίνησε νέος κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό του, με τη συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, η οποία μετέβη στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες.
Η ομάδα παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα μία ΑΙ φωτογραφία, που δείχνει πως θα είναι σήμερα, μετά από 40 ημέρες ο 33χρονος.
«Μια σοβαρή πληροφορία όμως, που μας ήρθε το απόγευμα (της Παρασκευής) μας “ανέβασε” το ηθικό τόσο το δικό μας όσο και της μητέρας του Αλέξη που είναι συνέχεια δίπλα μας!!! Η φωτογραφία που ανεβάσαμε το πρωί στη σελίδα μας είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (και δείχνει την πιθανή εμφάνιση του Αλέξη σήμερα) όπου με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας, και της αστυνομίας την κοινοποιήσαμε.
»Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο (σ.σ. σήμερα), σε νέα τοποθεσία με βάση την πληροφορία που έχουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της ομάδας.
Με πληροφορίες από zarpanews.gr, ΕΡΤ
Οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ επί 4 ημέρες ερεύνησαν κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν, ώστε να εντοπίσουν τον Αλέξη Τσικόπουλο, που αγνοείται από τις 7 Δεκεμβρίου
Για τη Θεσσαλονίκη αναχώρησαν χθες (18/1) το απόγευμα, οι εθελοντές του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ), που επί 4 ημέρες ερεύνησαν κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν, ώστε να εντοπίσουν τον 33χρονο Αλέξη Τσικόπουλο, που αγνοείται από τις 7 Δεκεμβρίου.
Οι έρευνες για τον 33χρονο γιατρό του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ξεκίνησαν ξανά την περασμένη Τετάρτη (14/01) όταν οι εθελοντές έφτασαν στα Χανιά.
Με τη συνεργασία της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, της Πυροσβεστικής, αλλά και με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών από την Κρήτη, περιοχές των Χανίων αλλά και του Ρεθύμνου ελέγχθηκαν ξανά από το μηδέν. Στις έρευνες συμμετείχε και η μητέρα του Αλέξη Τσικόπουλου.
Η βροχή αλλά και το χιόνι που συνάντησαν σε ορισμένα σημεία οι εθελοντές δυσκόλεψαν πολύ τις έρευνες.
Πηγή: ΟΦΚΑΘ – cretalive.gr
Υπό την καθοδήγηση του προέδρου του ΟΦΚΑΘ, Χρήστου Ράμου, που συντόνιζε τις έρευνες, οι εθελοντές έψαξαν κλειστούς χώρους, μοναστήρια, ποιμνιοστάσια αλλά και δασικές περιοχές, αναζητώντας τα ίχνη του 33χρονου γιατρού, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Αφού «σάρωσε» περιοχές των Χανίων η ομάδα των εθελοντών επέκτεινε τις έρευνές της και στο Ρέθυμνο. Στη «μάχη» ρίχτηκε και μία παρέα μοτοσικλετιστών από τα Χανιά, οι οποίοι «χτένισαν» τον ορεινό όγκο.
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία σε συνεννόηση με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και την οικογένεια αποφασίστηκε πως η αναζήτηση του 33χρονου από τους εθελοντές «παγώνει».
Οι τοπικές αρχές διερευνούν διακριτικά πλέον την υπόθεση, ελπίζοντας σε ένα «σήμα» από τον Αλέξη, αν βρίσκεται στη ζωή.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025. Ο Αλέξης Τσικόπουλος τηλεφωνεί στον πατέρα του στη Θεσσαλονίκη. Του λέει ότι δεν είναι καλά και του ζητάει να ταξιδέψει για το Ηράκλειο. Το τηλέφωνο κλείνει. Είναι η τελευταία φορά που επικοινωνεί με την οικογένειά του.
Ο Αλέξης παίρνει το αυτοκίνητο και φεύγει. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε με βλάβη σε χωριό του Αποκόρωνα. Ο Αλέξης όμως, μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.
Έχουν ήδη συμπληρωθεί 42 ημέρες, από τότε που ο 33χρονος έδωσε το τελευταίο σημάδι ζωής και εξαφανίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ένα προσωπικό ζήτημα, ενώ ακολουθούσε και φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει.
Η οικογένεια απευθύνει σπαρακτική έκκληση σε όποιον έχει δει ή γνωρίζει κάτι περισσότερο για την τύχη του παιδιού τους, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.
Στη δημοσιότητα έχει δοθεί και φωτογραφία που δημιουργήθηκε με βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης και παρουσιάζει το πώς – πιθανότατα – να είναι ο 33χρονος ειδικευόμενος γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αυτή τη στιγμή.
(Με πληροφορίες από cretalive.gr, zarpanews.gr)