EKTAKTO: Aνακοiνωσε τις εκλογες ο Μητσοτακης! Τότε έχουμε εκλογες

EKTAKTO: Aνακοiνωσε τις εκλογες ο Μητσοτακης! Τότε έχουμε εκλογες

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – «ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ» ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ο Μαξιμιλιανός για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όλα τα πολιτικά γεγονότα.

Οι δύο επιστολές του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Σημανδράκου προς τον Γιάννη Μπρατάκο που το 2023 ήταν προσωπάρχης του Μαξίμου δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, διότι εμφανίζεται να γνωρίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Αλλά δημιουργούν και πολιτικό πρόβλημα στον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ενσωματώνονται στη δικογραφία. Και αυτό γιατί του καταλογίζεται πρακτικά ότι πληρώθηκαν το 2024 ΑΤΜ που ήταν «μπλοκαρισμένα» στο τέλος του 2023 με ενέργειες του απελθόντος διοικητή. Και αυτό είναι που γεννά και πολλούς συνειρμούς ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης τουλάχιστον ως προς τον κ. Αυγενάκη.

Εκλογές το 2027

Μπορεί η πολιτική πιάτσα να μιλάει ανοιχτά για εκλογές, ωστόσο ο Πρωθυπουργός φρόντισε χθες από το συνέδριο του Εconomist να ξεκαθαρίσει πως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης είναι το 2027. Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ πάντως, υπάρχει γκρίνια κι αναστάτωση. Κάποιοι φοβούνται την μη επανεκλογή τους και ξορκίζουν το ενδεχόμενο των εκλογών, άλλοι προσπαθούν να δουν σενάρια επόμενης ημέρας στη ΝΔ για να ταχθούν από νωρίς σε ένα στρατόπεδο. Γεγονός είναι πως υπάρχει αναστάτωση.
Η συνέπεια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η χθεσινή μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ δεν ήταν καταστροφική για την κυβέρνηση, καατγράφει όμως τη φθορά από την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Ιούνιο και ενώ σοβούσε η κρίση στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση «τσιμπούσε» και λίγο ακόμα, πλην όμως λόγω της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στα νούμερα της εν λόγω εταιρίας έχασε το «3» μπροστά. Και αυτό είναι το πρόβλημα: ότι αρκετοί άνθρωποι που ψήφισαν ΝΔ προβληματίζονται από την εικόνα σήψης και δεν επιστρέφουν εύκολα.

Σχετικά:  Το ανακοίνωσε ο Μπιμπίλας – Έφuγε αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός...

«Δεν ήξερα»: Το δράμα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε 4 πράξεις, ο Κ. Μητσοτάκης και η ωμή αλήθεια

Από τις υποκλοπές και την κατάσταση των σιδηροδρόμων μέχρι το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί ένα σταθερό μοτίβο.

Πράξη πρώτη: Ο πρωθυπουργός δηλώνει… άγνοια.
Πράξη δεύτερη: Το Μαξίμου διαρρέει ότι έχει θυμώσει. Πολύ.
Πράξη τρίτη: Και νέες διαρροές τον θέλουν να «αποσύρεται» στον Ψηλορείτη για να σκεφτεί και να λάβει τις αποφάσεις του.
Πράξη τέταρτη: «Με εντολή πρωθυπουργού» έρχεται η κάθαρση.

Το μοτίβο δούλευε. Έως τώρα. Γιατί αυτή τη φορά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν γνωστή – καιρό πριν – στα υψηλά κλιμάκια.

Η αποπομπή του Βάρρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όταν άγγιξε τα 5.500 ΑΦΜ, η αντικατάστασή του με επιλογή του ίδιου του υπουργού, η άμεση τακτοποίηση των «εκκρεμοτήτων» και η τοποθέτησή του στο Μαξίμου λένε πολλά. Και δεν ήταν ο μόνος που είχε μιλήσει. Συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου λένε πως είχαν ενημερώσει – όταν κατέβηκαν με τα τρακτέρ στην Αθήνα – για τα εικονικά βοσκοτόπια, τα κυκλώματα, τις στημένες επιδοτήσεις.

Κι όμως, η κυβέρνηση προσποιείται ότι ανακάλυψε μόλις χθες το σκάνδαλο – που άνθισε υπό τη σκέπη της, με δικά της στελέχη και θα πληρωθεί με κρατικό χρήμα. Τα όσα έρχονται στο φως – από τραγελαφικά ως σοκαριστικά – παραπέμπουν σε φρασεολογία υποκόσμου. Και δεν μπορεί κανείς να τα ξεπλύνει με τον αστείο πια ισχυρισμό «πάντα αυτά γίνονταν». Το σημερινό σκάνδαλο δεν γεννήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις ούτε έχει νόημα να το συγκρίνουμε με περιπτώσεις κακοδιαχείρισης κοινοτικών πόρων περασμένων δεκαετιών.

Γιατί είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι το σύμπτωμα μιας εξουσίας που δεν ελέγχει το «επιτελικό» της κράτος, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν μπορεί. Είναι βγαλμένο από το βαθύ κόμμα, που νέμεται τη διοίκηση, εργαλειοποιεί τους θεσμούς και μοιράζει δημόσιο χρήμα με ψηφοθηρικά κριτήρια.

Όσο κι αν επιχειρείται να παρουσιαστεί η διαφθορά ως «παραφωνία» σε μια κατά τα άλλα έντιμη λειτουργία του κράτους, η αλήθεια είναι πιο ωμή: το πρόβλημα δεν είναι μερικά «λαμόγια» στην περιφέρεια. Είναι ο πυρήνας της εξουσίας, που συντηρεί, καλύπτει και αξιοποιεί αυτά τα δίκτυα για να κρατά τον έλεγχο. Το «δεν ήξερα» δεν είναι άμυνα. Είναι ομολογία.

Σχετικές δημοσιεύσεις