Θpήνος στη Χώρα μας: Νεκpoς σε τpοxαiο ο πασίγνωστος 54χρονος μουσικός…

Θpήνος στη Χώρα μας: Νεκpoς σε τpοxαiο ο πασίγνωστος 54χρονος μουσικός…

 

Θλίψη στην Ξάνθη για τον θάνατο 54χρονου DJ σε τροχαίο δυστύχημα

Βαθιά οδύνη και συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός 54χρονου DJ, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Χρυσοχώρι. Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το xanthinea.gr, κινούνταν με το αυτοκίνητό του όταν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην άκρη του δρόμου.

Περαστικοί ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι εντόπισαν τον οδηγό σοβαρά τραυματισμένο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ο 54χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, σκορπίζοντας θλίψη και απορία για το πώς χάθηκε τόσο άδικα μια ζωή. Οι αρχές διενεργούν προανάκριση προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο εκλιπών, με καταγωγή από τον Πετεινό, διέμενε τα τελευταία χρόνια στο Χρυσοχώρι και εργαζόταν ως DJ σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής. Οι συνάδελφοί του και οι φίλοι του τον περιγράφουν ως καλοσυνάτο, χαμογελαστό και ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο, που σκόρπιζε χαρά μέσα από τη μουσική του. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στην πόλη, αφήνοντας πίσω της βαθιά θλίψη και συγκίνηση σε όσους τον γνώριζαν.

Θλίψη στην Ξάνθη για τον θάνατο 54χρονου DJ σε τροχαίο δυστύχημα

 

Ενδοκρινολόγος αποκαλύπτει τα δύο φαγητά που κάνουν το δέρμα να γερνά πιο γρήγορα

Η επιλογή των φαγητών που καταναλώνουμε καθημερινά επηρεάζει άμεσα την υγεία και την όψη της επιδερμίδας.

Σχετικά:  Ekτακτη εiδηση που συγκλόνiζει την χώρα μας άλλη μια φορά...

Ορισμένα φαγητά μπορούν να επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης, ενώ άλλα λειτουργούν σαν ασπίδα νεότητας, σύμφωνα με γιατρό.

Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν περιορίζεται μόνο σε κρέμες ή θεραπείες. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και την υγεία της. Οι τροφές που επιλέγουμε καθημερινά δεν επηρεάζουν μόνο το βάρος ή τη γενική υγεία μας, αλλά λειτουργούν ως «καύσιμο» για τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Όπως εξηγεί η ενδοκρινολόγος Μοντσέ Πράδος, ορισμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ άλλα επιταχύνουν τη φθορά των ιστών και προάγουν την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.
Ποιες τροφές επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος

Τα τηγανιτά και τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν οξειδωμένα λίπη που παράγουν ελεύθερες ρίζες, σημειώνει η ενδοκρινολόγος.

Όσο πιο τραγανό και χρυσαφένιο είναι το φαγητό, τόσο περισσότερο επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Επιπλέον, η μαγειρική σε υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί τη σύνδεση της ζάχαρης με τις πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών και την απώλεια ελαστικότητας.

Η επιδερμίδα χάνει τη φυσική της απαλότητα και εμφανίζονται πρόωρα σημάδια γήρανσης. Η αποφυγή των τηγανιτών και των υπερ-επεξεργασμένων τροφών είναι μόνο η αρχή. Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, οξειδωμένα λίπη και πρόσθετα συστατικά αποτελούν ιδανική «συνταγή» για φλεγμονές και ταχύτερη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο.

Η συχνή κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονώδη αντίδραση της επιδερμίδας, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης και μειώνοντας τη φυσική της λάμψη.

Η πρόληψη της γήρανσης μπορεί να επιτευχθεί μέσω του σωστού τρόπου μαγειρέματος και μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Σχετικά:  Ένα χελιδόνι έχει φτιάξει τη φωλιά του κάτω από τη στέγη ενός σπιτιού: Tι σημαίνει αυτός ο δημοφιλής οιωνός;

Οι ειδικοί προτείνουν μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και επιλογές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως μούρα, πράσινο τσάι και φρέσκα λαχανικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας. Επιπλέον, τα υγιή λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και τα ιχθυέλαια, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της απαλότητας.

Η επιλογή τροφών με χαμηλή ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μειώνει τη γλυκοποίηση της επιδερμίδας, δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία η ζάχαρη συνδέεται με τις πρωτεΐνες, προκαλώντας σκλήρυνση των ινών και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα διατηρείται πιο ελαστική και σφριγηλή, ενώ η εμφάνιση σημαδιών γήρανσης καθυστερεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις