Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου από καμένα λίπη και λαδιές με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου από καμένα λίπη και λαδιές με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Καμένα λίπη – Συμβουλές για το σπίτι: Η καθαριότητα του σπιτιού δεν θέλει κόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσει κανείς τον σωστό τρόπο. Το αποτέλεσμα θα είναι να καθαρίσει το σημείο, που επιθυμεί, εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια στις νοικοκυρές. Δηλαδή, δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Όμως, με απλούς τρόπους μπορεί να μειώσει το χρόνο στο μισό. Όσον αφορά την καθαριότητα του φούρνου της κουζίνας, δεν καθαρίζεται τόσο συχνά, όσο γίνονταν.

Η συχνή χρήση του φούρνου αφήνει συνήθως καμένα λίπη, οσμές και σημάδια. Τα περισσότερα, δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό, διότι μετά την εκτέλεση μιας συνταγής στην κουζίνα επικρατεί χάος. Μάλιστα, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε δεν είναι άλλο από το να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σώσει μια νοικοκυρά είναι η μαγειρική σόδα.

Καμένα λίπη – Συμβουλές για το σπίτι: Τι να κάνετε για να καθαρίσετε τον φούρνο σας
– Βάλτε μια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και με λίγο νερό δημιουργήστε ένα παχύρευστο μείγμα.

– Απλώστε το μείγμα στην πόρτα της κουζίνας και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά.

– Καθαρίστε με ένα καθαρό, νωπό πανί, την πόρτα του φούρνου.

Το βέβαιο είναι πως ο φούρνος θα λάμψει. Έτσι, θα μπορείτε ξανά να ψήσετε, χωρίς να έχει δυσάρεστα υπολείμματα από τις προηγούμενες μαγειρικές απόπειρές σας.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0