Κιvδύvευε με μόνιμη παpαμόpφωση: Γιατροί αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος αυγού από το στόμα του 9χρονου Δημήτρη

Κιvδύvευε με μόνιμη παpαμόpφωση: Γιατροί αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος αυγού από το στόμα του 9χρονου Δημήτρη

Σε ένα πολύωρο και ιδιαιτέρως δύσκολο χειρουργείο υπεβλήθη στις ΗΠΑ ένα παιδί ελληνικής καταγωγής. Οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν όγκο από την γνάθο του μικρού παιδιού και στη συνέχεια να αντικαταστήσουν στα σπασμένα μέρη με ένα κόκαλο από το πόδι.

Σύμφωνα με την nypost.com, ο 9χρονος Δημήτρης Πιστούρης ανέπτυξε έναν σπάνιο όγκο κάτω από τη γνάθο του, με αποτέλεσμα να έχει γίνει θρύψαλα το οστό και να απειλείται με μόνιμη παραμόρφωση.

«Τα παιδιά σπάνια παρουσιάζουν αυτόν τον τύπο όγκου», δήλωσε ο Hirsch, ο πρόεδρος της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Northwell’s Lenox Hill στο Μανχάταν.

«Όταν βλέπουμε έναν τέτοιο όγκο, είναι συνήθως μικρός. Ήταν το μεγαλύτερο που έχουμε δει σε παιδιά», πρόσθεσε στην συνέχεια, ενώ η μητέρα του αγοριού ανέφερε ότι ο όγκος είχε το μέγεθος ενός αυγού.

Έτσι, οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο και πήραν ένα τμήμα του οστού της περόνης στο κάτω δεξιό πόδι του παιδιού, για να αντικαταστήσει το μέρος της δεξιάς γνάθου, όπου εμφανίστηκε ο όγκος.

Το χειρουργείο διήρκησε οκτώ ώρες, με το παιδί να δηλώνει ότι «ήμουν πολύ νευρικός όταν έκανα το χειρουργείο, τρόμαξα. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα».

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, πλέον το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και μπορεί να ξεκινήσει κανονικά δραστηριότητες, όπως τρέξιμο ή κολύμπι.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να επισκεφθεί αρκετές φορές το νοσοκομείο, γιατί χρειάζεται να γίνει ανάπλαση των δοντιών του και θα πάρει πολύ καιρό, επειδή είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπου ο οργανισμός του αναπτύσσεται ακόμα.