Χριστουγεννιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα

Χριστουγεννιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα

Trifle με μαρέγκες και μπισκότα. Γευστικό και εντυπωσιακό γιορτινό γλυκό! Τρεις στρώσεις, τριπλή απόλαυση.
ΓλυκάΓλυκά με μαρέγκαΕύκολες / Γρήγορες / ΟικονομικέςΧριστούγενναΧριστουγεννιάτικα γλυκάΏρα για φαγητό

Υλικά Συνταγής
Για τις μαρέγκες
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
120 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ. άχνη ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το trifle
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
300 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
1 διπλή συσκευασία (2×154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
2 ρόδια καθαρισμένα
1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Για το trifle (τράιφλ) με μαρέγκες και μπισκότα,

Χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα.
Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.
Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.