ΗΠΑ: 14χρονος μαθητής κατασκεύασε προσθετικό χέρι από 3D εκτυπωτή για το φίλο του

ΗΠΑ: 14χρονος μαθητής κατασκεύασε προσθετικό χέρι από 3D εκτυπωτή για το φίλο του

Η αυτοσχέδια συσκευή προσφέρει μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε σχέση με τα προϊόντα του εμπορίου που μπορεί να κοστίζουν έως και 30.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι 14χρονοι συνήθως συνδυάζουν τις σχολικές εργασίες με τα αθλήματα, τα παιχνίδια και τον χρόνο με τους φίλους τους. Το συνηθέστερο για την ηλικία τους είναι να πηγαίνουν σε εκδρομές με τις οικογένειές τους ή να παίζουν μουσική στον ελεύθερο χρόνο τους. Όμως, ο Sammy Salvano, ένας μαθητής από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, είχε μια διαφορετική επιθυμία. Φιλοδοξεί να γίνει μηχανικός και έχει ήδη δημιουργήσει κάτι που έχει εντυπωσιάσει πολλούς ειδικούς της μηχανολογίας.

Ο έφηβος χρησιμοποίησε τον τρισδιάστατο εκτυπωτή των φίλων του για να δημιουργήσει ένα προσθετικό χέρι για έναν φίλο του που του λείπουν πολλά δάχτυλα από το ένα χέρι. Ο Earn Kirby, ο φίλος του, δεν έχει τα περισσότερα δάχτυλα στο αριστερό του χέρι. Καθώς του έλειπε η βασική λειτουργικότητα στο άκρο του, ο Σαλβάνο αποφάσισε να αφιερώσει το καλοκαίρι του προσπαθώντας να κατασκευάσει κάτι που θα βοηθούσε τον φίλο του.

Ο 14χρονος γνώριζε ότι τα προσθετικά μέλη είναι δαπανηρά και δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα από τα ποιοτικά που πωλούνται στην αγορά. Ήταν όμως σίγουρος ότι θα μπορούσε να αντιγράψει το σχέδιο για να κατασκευάσει το δικό του μοντέλο προσθετικού χεριού. Η διαφορά ήταν ότι χρησιμοποίησε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρομποτικό άκρο με έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η αυτοσχέδια συσκευή προσφέρει μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε σχέση με τα προσθετικά προϊόντα του εμπορίου που μπορεί να κοστίζουν έως και 30.000 δολάρια. Το προσθετικό χέρι λειτούργησε στον Ewan. Ήταν τέλεια προσαρμοσμένο. Οι αναφορές λένε ότι ο Ewan ήταν σε θέση να πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας του για πρώτη φορά.

Η εφεύρεση κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και επαινείται και από ειδικούς. Ο Σαλβάνο, ο οποίος θα μπει σύντομα στην 8η τάξη, ελπίζει να γίνει μηχανικός όπως ο παππούς του. Το απώτερο όνειρό του είναι να εργαστεί για τον Elon Musk.

Πηγή: www.timesnownews.com – enallaktikidrasi.com