Πάστα μερέντα: Μαμαδίστικη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατένια απόλαυση

Πάστα μερέντα: Μαμαδίστικη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατένια απόλαυση

Πάστα μερέντα: Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δημιουργήσετε μία λαχταριστή και δροσιστική πάστα. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η πάστα είναι φτιαγμένη από μερέντα. Για να τη δημιουργήσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα, που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 3 αυγά
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 120 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 200 γραμμάρια γάλα
– Μια βανίλια σε υγρή μορφή
– Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γραμμαρίων αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μπέικιν πάουντερ
– 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Υλικά για το γλάσο:
– 200 γραμμάρια κουβερτούρα
– 100 γραμμάρια γάλα ζεστό
– Μία κουταλιά του γλυκού μέλι

Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
– Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά
– Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα
– Αφήνουμε να κρυώσει
– Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεμάτες κουταλιές σούπας μερέντα
– Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο.