Βασιλόπιτα με γιαούρτι, μαχλέπι και μαστίχα
Υλικά (για 12 μερίδες)
250 γρ. βούτυρο, τεμαχισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 κοφτό κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
χυμός από 1 πορτοκάλι μεγάλο
Διαδικασία
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, μόνο του το βούτυρο για 6-8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον κάδο και το εξάρτημα του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.