Κέικ τάρανδος
Συστατικά
κέικ βανίλια- σοκολάτα
Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
35 γρ. κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ γαρύφαλλο
200 γρ. μέλι
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προετοιμάζουμε το κέικ σύμφωνα με τη συνταγή εδώ.
Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα για 7-8 λεπτά.
Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το μέλι στον κάδο και στη συνέχεια το μείγμα των στερεών.
Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
Βάζουμε τη ζύμη από πάνω και καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε πάχος 1 εκ.
Τυπώνουμε το πατρόν με τα κερατάκια και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε περιμετρικά από το σχέδιο.
Ακουμπάμε το σχέδιο πάνω από τη ζύμη και με ένα κοπίδι κόβουμε τη ζύμη περιμετρικά από το πατρόν.
Αφαιρούμε την περιττή ζύμη περιμετρικά από το σχέδιο και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα κερατάκια πάνω από ένα ίσιο ταψί.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μπισκοτάκια με διάφορα κουπάτ.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Το μπισκότο μας θα είναι λίγο μαλακό αλλά όσο κρυώνει θα σφίγγει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και διακοσμούμε το κέικ μας.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.