Πανεύκολη και γευστικότατη τυρόπιτα σε 1 μπολ!
Σου έχουμε φτιάξει πολλές τυρόπιτες. Σίγουρα αγαπάς την πιο κλασική τυρόπιτα, όμως ακόμα περισσότερο λατρεύεις τις εύκολες συνταγές που δεν απαιτούν άπειρο κόπο και χρόνο στην κουζίνα. Μην ξεχνάμε όμως και αυτούς που δεν καταναλώνουν ζωικά παράγωγα και προτιμούν τα φυτικά, γι’ αυτό και το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την τέλεια τυρόπιτα με vegan τυρί!
Γι αυτό υπάρχει πάντα μια πιο εύκολη λύση. Όπως αυτή η πεντανόστιμη, πανεύκολη τυρόπιτα ή τεμπελοτυρόπιτα, που γίνεται σε ένα μπολ (οκ και σε ένα ταψί για το σύντομο ψήσιμο των φύλλων). Φτιάχνεις το μείγμα σου στο πι και φι με γάλα, ελαιόλαδο, αυγά, φέτα, Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σου, ρίχνεις μέσα μισοψημένα, σπασμένα φύλλα κρούστας κι έπειτα ο φούρνος κάνει όλη την δουλειά! Αφράτη σαν σουφλέ και λαχταριστή όπως όλες οι τυρόπιτες του κόσμου, θα σου λύσει τα χέρια και θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίζει Κυριακή.
Πανεύκολη τυρόπιτα σε 1 μπολ
Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30εκ.
Υλικά
1 συσκευασία (450γρ.) φύλλα κρούστας
5 αυγά
1 L φρέσκο γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα
200 γρ. Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
Πανεύκολη και γευστικότατη τυρόπιτα σε 1 μπολ!
Εκτέλεση
1) Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Κατα την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
2) Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
3) Προσθέτουμε την φέτα, το Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
4) Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5) Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα. Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
7) Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πανεύκολη και γευστικότατη τυρόπιτα σε 1 μπολ!
Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι!
Οι παρασκευές με τυριά δεν τελειώνουν στην κουζίνα μου. Αυτοσχεδιασμοί, συνταγές που κάπου είδα, κάπου διάβασα, κάποιος μου είπε. Συνταγές παλιές και καινούριες, οικογενειακές και από φίλους, απλές και σύνθετες.
Το τυρί είναι το ίσως το πιο αγαπημένο μου υλικό και δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Κι όπως έχω την τύχη να ζω σ’ ένα τόπο που αφθονούν πολλές και καλές ποικιλίες τυριών, μάλλον δεν θα πάψω ποτέ να πειραματίζομαι με τα τυριά και να φτιάχνω λογιώ λογιώ * τυροπιτάκια και μυζηθρόπιτες.
Ετούτα εδώ είναι πανεύκολα, και μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστο χρόνο. Δηλαδή αντί να βγάλεις με τη ρακή , με το χυμό ή με τον καφέ σκέτο τυρί και ψωμί, παρουσιάζεις σε 5-10 λεπτά μια πιατέλα με τυροπιτάκια τηγανητά που γίνονται ανάρπαστα!
Κι αν έχεις και παραπάνω χρόνο –όχι πολύ, κανένα μισάωρο- ανάβεις το φούρνο με το που τα βάζεις μπροστά και έχεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του φούρνου!
Διαβάστε με την ευκαιρία: Εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για τα παιδιά!
Υλικά:
Γίνονται 25-30 τυροπιτάκια
1 κεσεδάκι 200-220 ml γιαούρτι
1 αυγό
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
20gr (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250gr φέτα (μπορεί να είναι και σε τρίμματα)
Περίπου 300gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (η ζύμη να μη κολλά στα χέρια αλλά να μην είναι σφικτή).
Ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα)
Προαιρετικά, λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή μαϊντανό
Αν τα τηγανίσουμε: Περίπου μισή κούπα (125ml) ελαιόλαδο
Αν τα ψήσουμε στο φούρνο: λίγο σουσάμι
Πηγή: https://www.cretangastronomy.gr