Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη απο τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
4 αβγά, μεσαία
50 γρ. στέβια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
60 γρ. cranberries, αποξηραμένα
60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
50 γρ. γάλα
150 γρ. ελαιόλαδο
χυμό, από 1/2 πορτοκάλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
Στολίζουμε με διακοσμητικά της αρεσκείας μας.
akispetretzikis.com