Παραδοσιακά αμυγδαλωτά! Το πιο γλυκό κέρασμα!
Αμυγδαλωτά, παραδοσιακό κέρασμα με απίθανη γεύση που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα! Ένα διαχρονικό γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Διαβάστε την συνταγή για να το φτιάξετε αμέσως! Αν θέλετε κάτι αλμυρό σας προτείνουμε: Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
Γλυκό συνταγή
1 Φλ. ζάχαρη
1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
1 βανίλια
1 Φλ. ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.
Τοποθετούμε μέσα στο καθένα και ένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν τα αμυγδαλωτά ελαφρώς τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.