Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!
Αρχική Γεύση & Συνταγές
Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!
Με φύλλο κρούστας!
6 Ιουνίου 2019 11:00
Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!
Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας της τεμπέλας, μια παραδοσιακή πίτα που αρέσει σε όλους και πάντα!
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
250 γρ. ανθότυρο
4 αυγά
Λίγο λιωμένο βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
συνταγή για τυρόπιτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτικαι τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με πινέλο και βούτυρο ένα φύλλο. Βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό
Τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι (σε μικρό μέγεθος) και το βάζουμε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντάς τα όλο και πιο μεγάλα και τοποθετώντας τα γύρω από το πρώτο κεντρικό φύλλο
Πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο όλα τα φύλλα. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Η τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας της τεμπέλας είναι έτοιμη.
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά!
Η ομελέτα είναι μια εύκολη λύση για φαγητό. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους ότι είναι σνακ αλλά υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να γίνει κανονικό γεύμα. Εμείς σήμερα θα σας πούμε ένα διαφορετικό τρόπο παρασκευής!
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ομελέτα στο φούρνο με λαχανικά!
Υλικά (για 6 άτομα)
80 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, χοντροτριμμένο
1/2 μέτρια σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, χοντροτριμμένη
1/4 από ένα μέτριο λάχανο, τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
80 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)
1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ξερό, τριμμένο (ή θυμάρι ή ρίγανη, ξερά )
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ομελέτα στο φούρνο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το λάχανο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το βαλσαμικό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τη φέτα και πασπαλίζουμε με το ξερό μυρωδικό της επιλογής μας. Στρώνουμε την επιφάνεια της ομελέτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου, για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε ζεστή με πατάτες τηγανητές και φρυγανισμένο ψωμί.