Τέλειο χειροποίητο σπιτικό φύλλο για πίτες
Τραγανό φύλλο για πίτες
Υλικά :
750 γρ. αλεύρι σκληρό
1 ποτήρι κρασιού παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. Γλυκού αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό
1 ½ κουτ. Σούπας ξύδι
Εκτέλεση :
Ρίχνουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας . Θα δούμε ότι η ζύμη μας γίνεται μικρά – μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά – σιγά το νερό.
Ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή και αφράτη μπάλα.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή βήμα βήμα
Πηγή: true.gr