ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Καλαμαράκια φούρνου γεμιστά..
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι ελάχιστο αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε ελαφρώς το κυρίως σώμα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψάκι μας.
Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 70 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.