Η συνταγή της ημέρας:Κανταϊφοκασερόπιτα
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να το ανακατέψουμε καλά με το καταϊφι έτσι ώστε να γίνει πολύ τραγανό.
ΥΛΙΚΑ:
1 Πακέτο καταΐφι
300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Κασέρι τριμμένο
100γρ. Κρέμα γάλακτος
500γρ. Γάλα
2 Αυγά
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ξάνουμε το καταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.
2 Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο καταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο.
3 Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
4 Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό καταΐφι στο σκέυος.
5 Έπειτα απλώνουμε τα τυριά απο πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη.
6 Καλύπτουμε με το άλλο μισό καταΐφι και πιέζουμε ελαφρα τις άκρες.
7 Περιχύνουμε το μείγμα γάλα-κρέμα απο πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει.
8 Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά.
9 Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
10 Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr