Τέτοιο Ρεβανί δεν έχετε δοκιμάσει
ΥΛΙΚΑ (για ταψί νούμερο 32)
4 ποτήρια νερού νερό
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2 βανιλιες
Ξύσμα από ενα λεμόνι
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το λάδι και τη ζάχαρη και όταν ζεσταθεί,πριν βράσει, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μετά βάζουμε το μίγμα στο ταψί και αφού το κόψουμε (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καστανή ζάχαρη), το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Από την κ. Katerina Galaki και την ομάδα “Χρυσές Συνταγές“
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr