Πανεύκολη συνταγή για νόστιμους εργολάβους με 3 μόνο υλικά
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αμυγδαλόψιχα
700 γρ. ζάχαρη άχνη
ασπράδι από 5 αβγά διαχωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ τα ασπράδια από δύο και τρία αυγά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα με 600 γρ. ζάχαρη άχνη και τα ασπράδια δύο αβγών μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται εύκολα).
Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια τριών αβγών. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ και δημιουργούμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και απλώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Οι εργολάβοι θέλουν προσοχή στο ψήσιμο να μην αρπάξουν γιατί μόλις κρυώσουν θα είναι σκληροί. Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΠΗΓΗ: newsone.gr