Πώς θα φτιάξετε απίθανα και σωστά μελωμένα μελομακάρονα
Σας συμβαίνει συχνά όταν φτιάχνετε μελομακάρονα,να μη σας μελώνουν ΣΩΣΤΑ και παντού όπως θα θέλατε;Υπάρχει ένα μικρό κολπάκι που χρησιμοποιούν οι πιό παλιές νοικοκυρές χρόνια τώρα και πάντα με Απόλυτη επιτυχία!Δείτε τα παρακάτω βήματα πώς θα μπορέσετε κι εσείς να πετύχετε σωστό μέλωμα στα μελομακάρονά σας:
Παίρνετε τη ζύμη του μελομακάρονου στο ένα σας χέρι,και με τον δείκτη του άλλου σας χεριού πιέζετε ελαφρά όπως φαίνεται στη φωτό:
Συνεχίζοντας να πιέζετε με τον δείκτη σας,γυρίζετε συγχρόνως με τον αντίχειρά σας το μελομακάρονο
μέχρι να κλείση η ζύμη!
Τέλος,τοποθετείτε το μελομακάρονό σας ΑΝΑΠΟΔΑ (το σημείο ένωσης της ζύμης να βρίσκεται κάτω) στο ταψί,και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη!!!
Με την παραπάνω διαδικασία το μέλι εισχωρεί πολύ εύκολα στα μελομακάρονά σας και μελώνουν ΠΑΝΤΟΥ με σίγουρη επιτυχία!!!
Μελομακάρονα κλασικά
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Σκεύος: ταψί φούρνου
Υλικά για τα μελομακάρονα
240 ml ελαιόλαδο
240 ml σπορέλαιο
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
120 ml κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για το σιρόπι
700 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
Άλλα υλικά
2-3 κ.σ. μέλι
250 γρ. ξηροί καρποί (όπως καρύδια, φυστίκια Αιγίνης, μακαντέμια κλπ), κοπανισμένοι
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
2) Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3) Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας, αλλά προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε το μείγμα.
4) Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι.
5) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC, για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν.
6) Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε ανά δόσεις για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι (κι απ’ τις 2 μεριές) και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
7) Εάν θέλουμε τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.
image
#LoveOnly,
Madame Ginger
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr