Πέννες με κιμά και μοτσαρέλα στο φούρνο!
Πέννες με κιμά και μοτσαρέλα στο φούρνο. Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα χορταστικό γεύμα στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
400 γρ. πένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 1/2 φλ. τυρί τριμμένο
400 ml συμπυκνωμένο ντοματοχυμό
1 1/2 φλ. τσαγιού χοντρο-τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λ περίπου. Προσθέτουμε το κιμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας μέχρι να “σπάσει” και ροδίσει ο κιμάς.
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τη ρίγανη, αλάτι πιπέρι και 2 1/2 φλ. κρύο νερό. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις πένες, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 12-13 λ μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και πήξει η σάλτσα.
Εν” τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύετε, το πασπαλίζετε με το τυρί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο στη κάτω σχάρα. Ψήνετε για 10-15 λ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με φύλα μαϊντανού ή βασιλικού και σερβίρετε.