Γεμιστές μπουκιές muffins
Περιγραφή
Πεντανόστιμα και εύκολα muffins ιδανικά για μπουφέ, party, κολατσιό για το σχολείο και το γραφείο.
Τι χρειαζόμαστε:
320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη – περίπου 300 γραμ και λίγο extra για το πασπάλισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
320 ml γάλα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins ή 25 μεσαίες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και το λάδι.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου δώδεκα λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε στη φόρμα πέντε λεπτά και έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν για περίπου μια ώρα
Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επιλογές για την γέμιση:
Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό: Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολομό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά.
Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες: Γεμίζουμε με ανθότυρο, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και φύλλα μαϊντανού. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.
Για τη γέμιση με προσούτο: Γεμίζουμε με μία φέτα μοτσαρέλα, 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο. μπορούμε να σερβίρουμε μετά από 2-3 ώρες αλλά και αργότερα να σερβίρουμε είναι εξαιρετικά αφράτα.