Μιλφέιγ το αυθεντικό
Μοναδική συνταγή, το καλύτερο μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει ποτέ! Μια νοστιμότατη, αλλά ελαφριά αμαρτία!
Τι χρειαζόμαστε:
2 κουτιά σφολιατίνια
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1 λίτρο γάλα
200γρ μαργαρίνη
2 κρόκους
3/4 ποτ.νερού ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1,5 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
Για την σαντιγύ:
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα κατά βούληση
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1)Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση κατά μήκος και βάζετε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.
Βήμα 2
2)Ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνετε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.
Βήμα 3
3)Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα και διαλύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
4)Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα
Βήμα 5
5)και ανακατεύετε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 6
6)Ανακατέψτε τη και ρίξτε τη μισή ποσότητα επάνω από τα σφολιατίνια.
Βήμα 7
7)Καλύψτε με μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.
Βήμα 8
8)Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα.
Βήμα 9
9)Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτετε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.
Βήμα 10
10)Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο και απολαύστε το μετά από λίγες ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες για κορν φλάουρ και αλεύρι είναι κοφτές κουταλιές σούπας (αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζω, αλλά και φαρίνα αν έχετε, δεν έχει διαφορά σ΄αυτήν τη συνταγή). Μπορείτε να βάλετε λιγότερο βούτυρο, αν θέλετε να βγει πιο ελαφρύ.
Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να πήζει και να κάνει μικρά βουναλάκια. Για να μην κάνει κρούστα μέχρι να περιμένετε να κρυώσει, μπορείτε να την καλύψετε με μεμβράνη.
Το ξύσμα λεμονιού της δίνει τέλεια ντελικάτη γεύση!
Για τη σαντιγύ χρησιμοποιώ Mοrfat ή Εrmol και τη χτυπάω με 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη και περίπου 1 ποτ.κρασιού γάλα φρέσκο ώσπου να αφρατέψει. Και με garni γίνεται επίσης, ή με όποια άλλη σαντιγύ χρησιμοποιείτε. Προτείνω, αν θέλετε, να ρίξετε ελάχιστη ζάχαρη άχνη πάνω από το μιλφέιγ όταν θα το σερβίρετε (όχι πολλή,γιατί θα είναι υπερβολικά γλυκό!). Καλή Επιτυχία!