Τούρτα Κωκ
Είναι μία τούρτα που συνδυάζει την κρέμα και το γλάσσο σοκολάτας. Απλές γεύσεις αλλά πολύ αγαπητές.
Η όψη της θυμίζει το γνωστό σε όλους μας γλυκάκι κωκ.
Τι χρειαζόμαστε:
1 παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε δύο πάτους.
σιρόπι:
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
κρέμα:
1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
2/3 κούπας γάλα φρέσκο κρύο
2 φάκελοι κρέμα βανίλια στιγμής
3 κούπες γάλα φρέσκο κρύο
γλάσο:
5 αυγά χτυπημένα
250 γρ μαργαρίνη
2 σοκολάτες κουβερτούρες
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
Σιγοβράζουμε για 5′ όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί. Με το μισό σιρόπι ραντίζουμε τον ένα πάτο από το παντεσπάνι.
Στο μίξερ χτυπάμε καλά- να γίνει σαντιγί- τη σκόνη με το γάλα (2/3 κούπας).
Με το σύρμα χτυπάμε την βανίλα στιγμής και τις 3 κούπες γάλα να γίνουν κρέμα.
Ενώνουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί και την απλώνουμε στο σιροπιασμένο πάτο. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο πάτο, που τον σιροπιάζουμε κι αυτόν με το υπόλοιπο παντεσπάνι.
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο, ίσα- ίσα να ενωθούν. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Καλή επιτυχία! sintagespareas.gr