Δεν πάει ο νους σας πώς φεύγει η «τηγανίλα» από το σπίτι!
Πόσες φορές σας έχει τύχει να τηγανίζεται και η μυρωδιά να μην φεύγει με τίποτα ακόμη κι αν έχετε ανοίξει για ώρα τα παράθυρα ή τον απορροφητήρα;
Σίγουρα αρκετές.
Υπάρχουν όμως ορισμένα μυστικά καλά κρυμμένα, βγαλμένα από το μπαούλο της γιαγιάς, που είναι ιδανικά για ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι νοικοκυρές.
Τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που μυρίζει όλο το σπίτι “τηγανίλα»;
Θα πρέπει να κάψουμε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού.
Κάνουν καλύτερη δουλειά από κάθε αποσμητικό που κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Εναλλακτικά βάλτε φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια) σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε το στο γκριλ του φούρνου, ανάψτε το και αφήστε το λίγα λεπτά να ζεσταθεί.
Έπειτα ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για ένα λεπτό προκειμένου να απλωθεί η μυρωδιά σε όλη την κουζίνα.
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε!