Αυτό είναι το φαγητό που σπέρνει το θάνατο: Προκαλεί καρκίνο του ήπατος

Ένα παραδοσιακό πιάτο μιας περιοχής στη…

βορειοανατολική Ταϊλάνδη, το οποίο φτιάχνεται από ωμό ψάρι, φαίνεται πως ευθύνεται για το γεγονός ότι οι περισσότεροι κάτοικοι νοσούν από καρκίνο του ήπατος.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μικρά ψάρια που πιάνουν σε λίμνες, για να φτιάξουν ένα πικάντικο πιάτο που ονομάζεται Koi Plaa. Τα ψάρια ψιλοκόβονται και αναμιγνύονται με το χέρι με τοπικά βότανα, χυμό λάιμ και ζωντανά κόκκινα μυρμήγκια.

Η συγκεκριμένη συνταγή εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και επικίνδυνη. Για δεκαετίες πολλοί πολίτες παρουσίαζαν υψηλά ποσοστά καρκίνου του ήπατος. Τα υψηλά αυτά ποσοστά, συνδέονται όπως προέκυψε με ένα παράσιτο το οποίο βρέθηκε στο ωμό ψάρι.

Παρά, ωστόσο, τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, μόλις τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να αλλάξουν οι ντόπιοι τις διατροφικές τους συνήθειες και να αρχίσουν να τρώνε το koi plaa αφού πρώτα μαγειρέψουν το ψάρι, και όχι να το καταναλώνουν ωμό.

Διαβάστε επίσης:  ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ; ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ ΔΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ;
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE