ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

για το παντεσπάνι

125 γρ. αλεύρι φαρινάπ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ.ζάχαρη
2 αυγά
χυμός 1/2 λεμονιού
1 βανίλια άρωμα
για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
λίγες σταγόνες λεμονιού
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά

για την μους σοκολάτα

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική κρέμα γάλακτος
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
για τις καραμελωμένες φράουλες

100 γρ.ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι (30 γρ)
30 γρ. βούτυρο
10-12 φράουλες, πλυμένες κομμένες στην μέση

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό και την βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών με αποσπώμενο πυθμένα, τον οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε, όταν ροδίσει καρφώνουμε ένα καθαρό μαχαίρι στο κέικ, αν έχει ψηθεί το μαχαίρι βγαίνει καθαρό. Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την μους σοκολάτα.

Σε ένα γυάλινο μπόλ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε με ένα μίξερ να πήξει ελαφρά, αλλά να μην στέκεται όπως η σαντιγύ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπως είναι ζεστή στο μπολ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι παχύρρευστο. Αν τυχόν το μείγμα σφίξει, μπορούμε να το σώσουμε βάζοντάς το λίγο στο μπεν μαρί για να λιώσει ελαφρά η κουβερτούρα.

Διαβάστε επίσης:  Πανεύκολο ψωμί της στιγμής για αρχάριους

Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα:

Παίρνουμε το παντεσπάνι και αν χρειάζεται το ομαλοποιούμαι, δηλαδή αν έχει φουσκώσει ακανόνιστα με ένα μαχαίρι κόβουμε αυτό που περισσεύει, ώστε η επιφάνειά του να είναι επίπεδη. Τοποθετούμε το παντεσπάνι μέσα στο ταψί που το ψήσαμε και το σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι χρειάζεται. Πάνω από το παντεσπάνι αδειάζουμε την μους σοκολάτας και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε ακόμη είναι να καραμελώσουμε τις φράουλες για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις φράουλες, την άχνη και το μέλι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά για 2 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο τις φράουλες, για να μην μαλακώσουν και χάσουν το σχήμα τους.

Συνεχίζουμε να βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη το σιρόπι που απέμεινε στο τηγάνι μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε το σιρόπι στο πιάτο με τις φράουλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Γαρνίρουμε την τούρτα μας τοποθετώντας πρώτα τις φράουλες στην θέση που θέλουμε και ραντίζουμε με όσο σιρόπι επιθυμούμε.Το σιρόπι που θα μείνει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε άλλα γλυκά, π.χ παγωτό, γιαούρτι, κέικ και άλλα.

Πηγή: www.viralgr.com

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE