ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΡΕΑΣ έχει ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ…

Ως γνωστόν οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται ρητά να καταναλώνουν κρέας που δεν έχει πιστοποίηση χαλάλ από μουφτή, σύμφωνα με το τυπικό του Ισλάμ. O λόγος για κρέατα, εκτός του χοιρινού, που έχουν θανατωθεί σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό. Ο μουφτής διαβάζει μια συγκεκριμένη  προσευχή. Πιο συγκερκιμένα, κατά τη διάρκεια της σφαγής του ζώου πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ ενώ το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, ενώ το ζώο είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, ενώ κρεμιέται ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

Ο ευρωπαϊκός νόμος απαιτεί τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν από τη θανάτωσή τους και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης. Η πρακτική αυτή , όμως, εμποδίζει την ακατάπαυστη εκροή του αίματος, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για τους μουσουλμάνους.

Μάλιστα λίγα χρόνια νωρίτερα, στην περιοχή της Ξάνθης είχε ξεσπάσει σάλος όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Πίνδος, μία εκ των μεγαλύτερων πτηνοτροφικών εταιρειών με παραγωγή μέχρι και μισό εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα, είχε από το 2003, με σχετική σύμβαση, υιοθετήσει τη μουσουλμανική πρακτική για τμήμα των προϊόντων της. Αξίζει να τονιστεί πως η εταιρεία Πίνδος είναι μία εκ των προμηθευτών του ελληνικού στρατού.

Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία έγραφε: «Η “Πίνδος” εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα “Πίνδος” έχουν την πιστοποίηση “χαλάλ” από τον μουφτή Ξάνθης για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία». Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται και η βεβαίωση του μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου: «Έχουμε αναλάβει τη σχετική υποχρέωση να μεταβαίνουμε κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος στο πτηνοτροφείο της εταιρείας “Πίνδος” που βρίσκεται στη θέση Πίνδος των Ιωαννίνων, ως μια επιτροπή που αποτελείται από μένα και τους κυρίους… (σ.σ.: παρατίθενται τέσσερα ονόματα μουσουλμάνων κατοίκων Ξάνθης), προκειμένου να διαπιστώνουμε εάν και κατά πόσο τηρείται από τον Ζουμπούλ Αχμέτ, κάτοικο Ξάνθης και υπεύθυνο σφαγής των πτηνών, η διαδικασία που προβλέπεται από τη μουσουλμανική θρησκεία και η οποία επιβάλλει την αναφορά κατά τη σφαγή αυτών της ρήσης “Μπισμιλάχ Εραχμάν Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ”, που σημαίνει πιστοποίηση χαλάλ (halal)».

Διαβάστε επίσης:  9 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή!

Η μπίζνα με το χαλάλ είναι μεγάλη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κέτερινγκ που δίδεται στα κέντρα φιλοξενίας πρέπει υποχρεωτικά να έχει σφραγίδα χαλάλ. Τα ποσά είναι μεγάλα και και ήδη 80 περίπου επιχειρήσεις έχουν εισέλθει στην ειδική αυτή σίτιση. Η συνολική αξία των τροφίμων της παγκόσμιας ισλαμικής οικονομίας υπολογίζεται ότι ανήλθε το 2013 σε περίπου 1,3 τρισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί στα 2,5 τρισ. μέχρι το 2019 που σημαίνει πως και στην Ελλάδα της κρίσης τα ποσά είναι τεράστια.

Τίθεται τώρα το εξής ζήτημα. Αν οι εταιρείες αυτές δεν μπορέσουν να διαθέσουν όλο το κρέας χαλάλ σε μουσουλμάνους τι το κάνουν; To πετούν ή το διαθέτουν στην χριστιανική αγορά; Yπάρχει περίπτωση να διατίθεται κρέας χαλάλ σε χριστιανούς;

Καλό είναι οι αρμόδιοι να ελέγξουν το ζήτημα και να πιστοποιήσουν πως ο νόμος τηρείται.

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE