Λεμονομπίσκοτα βουτύρου από τον Jamie Oliver

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο γευστικά μπισκότα λεμονιού με βούτυρο, από τον αγαπημένο σεφ Jami Oliver!

Για τα λεμονομπίσκοτα θα χρειαστείτε

  • 125 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 200 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ‏λεμόνια (μόνο το ξύσμα τους)
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • ‏αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 3 κ.σ. ‏καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια απαλή, κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα μπολ με ζύμη.
  4. Καλύψτε το μπολ και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  6. Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1/2εκ.
  7. Κόψτε τη ζύμη σε ομοιόμορφα κομμάτια (κυκλικό σχήμα μπισκότου) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ψησίματος που έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στη βάση του λαδόκολλα.
  8. Πασπαλίστε με μπισκότα με καστανή ζάχαρη και ψήστε τα για 10-12 λεπτά.
  9. Ύστερα βγάλτε τα και αφήστε τα μερικά λεπτά να κρυώσουν προτού τα απολαύσετε.
Διαβάστε επίσης:  Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE