Χαλβάς… ! ο ΠΙΟ εύκολος!

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλ. λάδι
2 φλ. σιμιγδάλι
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Αφήστε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά.
Βήμα 2
2) Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί καλά και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίνει το σιμιγδάλι. Αν θέλετε πιο σκούρο χαλβά, αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί κι άλλο.
Βήμα 3
3) Το σιρόπι μας θα είναι έτοιμο.
Βήμα 4
4) Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που ετοιμάσατε (βγάλτε τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Το ξύσμα αφήστε το).
Βήμα 5
5) Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα. Μην ξεγελαστείτε, θέλει την ώρα του. Πρέπει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα με ευκολία.
Βήμα 6
6) Βάλτε τον χαλβά μέσα σε φόρμα και αφήστε τον να κρυώσει.
Βήμα 7
7) Όταν κρυώσει, βγάλτε τον από τη φόρμα και σερβίρετε με μπόλικη κανελίτσα
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό ή λεπτό σιμιγδάλι, ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ έβαλα 1 φλ. λεπτό και ένα χοντρό.

Τα αρώματα είναι προαιρετικά. Εάν θέλετε μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σταφίδες, ασπρισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.

πηγη

Διαβάστε επίσης:  Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE