ΠΡΟΣΟΧΗ Κίνδυνος: Δείτε ΤΙ μπορείτε να Πάθετε αν Βράσετε το ίδιο Νερό για Δεύτερη Φορά. Οι Επιπτώσεις θα σας Σοκάρουν!

Αν είστε από τα άτομα που δεν θέλουν να σπαταλάνε τους φυσικούς πόρους, τότε μπαίνετε στον πειρασμό να γεμίσετε τον βραστήρα μία φορά και να βράζετε ξανά και ξανά το ίδιο νερό μέχρι να αδειάσει. Ίσως το παρακάτω άρθρο να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε και να αρχίσετε να γεμίζετε τον βραστήρα σας κάθε φορά με καθαρό νερό. 

Αλλά γιατί; Είναι απλά νερό. Το βράσιμο το καθαρίζει, έτσι κι αλλιώς. Άρα, με το δεύτερο βράσιμο θα έπρεπε να είναι πιο αποστειρωμένο, σωστά; Όχι, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει όταν βράζει το νερό. Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε μπουρμπουλήθρες και ατμό, αλλά συμβαίνει και κάτι ακόμα σε χημικό επίπεδο. Βράζοντας το ίδιο νερό πολλές φορές αλλάζει η περιεκτικότητα του σε οξυγόνο και συσσωρεύονται δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε στο τσάι. Το τσάι που γίνεται με φρέσκο νερό έχει διαφορετική γεύση από το τσάι που φτιάχνεται με νερό που έχει βραστεί πάνω από μία φορές.

Ισχύει ότι το βράσιμο του νερού είναι ένας τέλειος τρόπος για να σκοτώσουμε τα βακτήρια. Αλλά όταν βράζουμε το νερό ξανά και ξανά, μπορεί να σχηματιστούν επικίνδυνες ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθοριούχα ένωση λόγω της αλλαγής στην χημική σύσταση.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση ανάμεσα στην φθοριούχα αυτή ένωση και στις βλαβερές της επιδράσεις στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

 

Έχετε στο νου σας ότι τα μεταλλικά στοιχεία στο νερό δεν εξατμίζονται. Αν το βράσετε ξανά και ξανά μέχρι να εξατμιστούν τα πάντα, θα βρείτε ότι μένει πίσω ένας φλοιός μεταλλικών στοιχείων. Αν, λοιπόν, καταναλώνετε συχνά συμπυκνωμένες ποσότητες αυτών των μεταλλικών στοιχείων – όπως το ασβέστιο – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως πέτρες στα νεφρά.

Διαβάστε επίσης:  Χρησιμοποιείτε Μαύρα ή Κόκκινα Σεντόνια; Αν Ναι, Πετάξτε τα Αμέσως! Ο Λόγος θα σας Τρομάξει…

 

Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που δεν πρέπει να βράζουμε ποτέ το ίδιο νερό δύο φορές. Προφανώς, εξαρτάται από το πόσο καθαρό είναι το νερό της βρύσης σας αρχικά. Οι μικρές ποσότητες που βράζετε για το τσάι δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, αλλά η συσσωρευμένη επίδραση μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο είναι κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε.

Αν έχετε βράσει πολύ νερό και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, τότε αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε τα φυτά σας – δεν είναι επικίνδυνο γι’αυτά!

Οι μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου νερού στο οργανισμό είναι σίγουρα κάτι το θετικό συν ότι το τσάι σας θα έχει καλύτερη γεύση από δω και πέρα.

Credit: Hefty

 

Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE