ΑΝΑΤΑΣΙΣ! Είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ…

Η Ελλάδα αντιστέκεται στη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα κρατά την εθνική της ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμά της. 

Σύμφωνα με έρευνα του ‘Pew Research Center’, για τα κριτήρια που θέτει ο κάθε λαός, ως προς τον ορισμό της εθνικής του ταυτότητος, οι Έλληνες βρέθηκαν δεύτεροι στην Παγκόσμια Κατάταξη (πίσω μόνο από την Ουγγαρία) ως προς την έννοια της Εθνικής Ταυτότητας.

Μόλις το 13% των Αυστραλών, το 21% των Καναδών, το 32% των Αμερικανών κρίνουν πολύ σημαντικό το πού έχει γεννηθεί κανείς ενώ αντίθετα οι Έλληνες σε 50% και οι Ούγγροι σε ποσοστό 52% θεωρούν πως είναι σημαντικό.

Παράλληλα στην Ελλάδα το 66% και στην Ουγγαρία το 68% αξιολογεί την πολιτισμική παράδοση, με αρκετή ευαισθησία. Αυτό δεν ισχύει στην Γερμανία και την Σουηδία, προορισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 29% και 26% αντίστοιχα.

Ο μέσος όρος εκείνων που απήντησαν, ότι το κριτήριο της πίστεως είναι καθοριστικό για την Εθνική Ταυτότητα κυμάνθηκε στο 15%.

Στην κορυφή όμως της λίστας των χωρών αυτών βρίσκουμε ξανά την Ελλάδα, με σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό, ένα εντυπωσιακό 54%.

Είναι προφανές πως οι Έλληνες έχουν συνείδηση, ταυτότητα, θρησκεία και γνωρίζουν τον εαυτό τους…

Διαβάστε επίσης:  Η άκαρδη μητέρα έθαψε το μωράκι της ΖΩΝΤΑΝΟ μέσα στη λάσπη….Στη συνέχεια το μωράκι γεμάτο σκουλήκια…
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!