Αυγόπιτα

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

500γρ διάφορα  τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας

1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη κομμένες σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ξερά χονδροκομμένα

3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

4 κ.σ. καλαμπόκι

μισό ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. σουσάμι

9 αυγά

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια. Αμέσως μετά σωτάρουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές και τις φέτες του ζαμπόν και τα αλατοπιπερώνουμε.  Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε από πάνω του το μείγμα που σωτάραμε και αμέσως από επάνω του 250γρ τα τριμμένα τυριά μας. Μετά σπάμε ένα ένα τα αυγά μας (8 αυγά) όπως ειναι. Δεν τα χτυπάμε, απλά τα σπάμε και τα αφήνουμε ολόκληρα και τους ρίχνουμε λίγο πιπέρι τριμμένο. Μετά από επάνω τους ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε μετά από επάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και το αλοίφουμε με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει και λίγο σουσάμι. Με ένα μαχαίρι, κάνουμε μερικές χαρακές επάνω στην σφολιάτα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης:  ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ ΣΕ 10′
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE